CELE MAI
BUNE 40 PRODUSE ANTI-IMBATRANIRE Cele mai recente studii stiintifice
publicate de Men's Health arata cele 40 de alimente care au actiuni
imunostimulatoare , de consolidare si protejare a inimii, oaselor,
muschilor, antinflamatoare si din care ar trebui sa consumam zilnic cu
regularitate.
1. Migdalele - reprezinta niste gustări bogate în energie si
nu genereaza colesterolul rău, datorită sterolilor, de asemenea sunt
benefice pentru diabetici reducand nivelul de zahărul din sânge. Sunt,
de asemenea, bogate in aminoacizi, care susţin nivelul de testosteron
si musculatura in crestere. Migdalele sunt, de asemenea, bogate
in Vitamina E, care ajuta apăra in cazul expunerilor prelungite la
soare. Într-un studiu, cu voluntari care au consumat 14
miligrame de vitamina E (Aproximativ 20 de migdale) pe zi şi apoi s-au
expus la lumina UV cei care au consumat migdale nu au avut de suferit
arsuri solare fata de cei care nu au consumat de loc. Si pentru
ca vitamina E este un antioxidant puternic, de asemenea, menţine
arterele sanatoase si impotriva radicalilor liberi. Nivelurile scăzute
de vitamina E sunt, asociate cu performanţe de memorie slabă şi
declinul cognitiv, spune nutritionistul Sari Greaves din New York de
la Presbyterian Hospital-Cornell. 2. Seminţele de in - sunt bogate în proteine si fibre, aceste
mici seminţe oferă cantitate importanta de omega-3 si acizi
graşi, acizi, care reduc petele de pe piele prin continutul de fier si
reduc ridurile fine. British Journal de Nutritie a raportat că
participanţii la un studiu care au mancat aproximativ o jumătate
de lingurita de seminte de in pe zi timp de 6 saptamani au prezentat
o hidratare puternica a pielii, au stopat roseata (eritroza)
si iritatiile. Un studiu recent, comparativ, de 60 de zile, pe
persoane cu colesterol ridicat (mai mare de 240 mg / dL) si care
au consumat 20 de grame de seminte de in pe zi, au relevat faptul ca
aceste au avut reglari ale colesterolului. Semintele de in se pot
consuma cu iaurt, in salate sau cu fulgi de ovaz. 3. Roşiile - Există două lucruri pe care trebuie să ştiţi
despre tomate: roşul la legume este o culoare buna deoarece contin
mult licopen si antioxidanti ; şi tomatele prelucrate sunt la fel
de puternice ca si cele proaspete, deoarece este mai uşor pentru
organis de a absorbi licopenul. Studiile arată că o dietă bogată în
licopen poate reduce riscul de cancer al : vezicii urinare, pulmonar,
de prostată, de piele si stomac, precum şi reducerea riscurilor bolilor
coronariene. Ajuta la eliminarea radicalilor liberi cauzate de
razele ultraviolete, ceea ce ajuta la lupta impotriva
ridurilor. 4.
Cartofii dulci - sunt adesea
confundati cu cartofi, dar acesti tuberculi reprezinta unul din cele
mai sanatoase alimente. În plus acestia contracareaza efectele
fumului ocazional inhalat de nefumatori, previn diabetul, deoarece
cartofii dulci contin gluten, un antioxidant care poate spori
metabolismul de nutrienţi şi al sistemului imunitar, protejaza
împotriva Alzheimer, Parkinson, al bolilor de ficat, fibroza chistica,
HIV, cancer, infarct miocardic si accident vascular cerebral. Ce
este mai important insa este continutul semnificativ de vitamina C,
care netezeşte ridurile prin stimularea producerii de colagen. Un
recent studiu în American Journal of Clinical Nutrition a constatat că
voluntarii care au consumat 4 miligrame de vit. C (aproximativ o
jumatate de cartof dulce mic) pe zi timp de 3 ani a scăzut la apariţia
ridurilelor cu 11 la sută. 5. Spanacul - Frunzele verzi ale spanacului sunt echivalente
cu inima unui om sanatos. O masa cu spanac inseamna aport
sustinut de minerale esentiale potasiu şi magneziu şi este una din
sursele de top de luteina, un antioxidant care poate ajuta la
prevenirea înfundarii arterelor. Plusul de vitamine si nutrienti
pot susţine-densitatea minerală osoasă, atacul de prostata al
celulelor canceroase, reduce riscul unor boli de piele, lupta
impotriva cancerului de colon şi creşterea nu în ultimul rând, al
fluxului sanguin la nivelul penisului. "Popeye a fost ajutat de ceva ",
spune Susan Bowerman, director adjunct al Centrului pentru Nutritie
Omului la Universitatea din California , la Los Angeles
. 6.
Rozmarinul - Acidul carnosic găsit
în acest condiment sa demonstrat că reduce riscul de accident vascular
cerebral la şoareci cu 40 la suta, potrivit unui studiu publicat în
Jurnalul de Neurochimia. Acid Carnosic pare să determine un proces care
protejeaza celulele creierului de efectele daunatoare ale
radicalilor liberi, care agravează efectele unui accident
vascular cerebral. De asemenea, poate proteja împotriva bolilor
degenerative, cum ar fi Alzheimer şi efectele generale ale
îmbătrânire. 7.
Somonul salbatic - un sfert de
portie de somon inseamna aproximativ 2.000 de miligrame de acid
docosahexaenoic (DHA) şi acid eicosapentaenoic (EPA), omega-3 acizi
graşi, care servesc drept ulei pentru imbunatairea activitatii
cerebrale , un adevarat "brain's hardware" . Un studiu din
2008 la Universitatea din Cincinnati , de exemplu, a constatat că
ţesutului creierului uman intre 65 de ani - la 80 de ani cuprinse DHA
cu 22% mai puţin decât tesutul cerebral uman intre 29 - la
35 de ani. "Dacă doriţi să
va păstraţi inteligenţa intacta cu trecerea anilor , începe consumarea
de omega-3 acum", spune William Harris, Ph.D., un cercetator de
nutriţie la Universitatea din Dakota de Sud. De ce este atât de
importanta sa fie somon salbatec? Datorită faptului că peştii de
crescătorie, sunt îngrăşati cu soia, soia care distruge
uleiul Omega 6 si astfel pot fi la fel periculosi ca un
cheeseburger. Obiectivul - cel puţin două porţii pe săptămână de
somon salbatic , spune Joan dietetician Salge Blake, autor al :
Nutrition and You. 8. Afinele - "Aceste potente fructe mici dar care pot
ajuta la prevenirea unor boli de cancer si boli de inima " spune Ryan
Andrews, director de cercetare la Precision Nutrition, în Toronto ,
Canada . Pe langa faptul ca sunt bogate în fibre şi vitaminele A si C,
acestea au puternice proprietati antioxidante, cum numai fructele
amazoniene de acai au mai puternice actiuni antioxidante care
neutralizează radicalii liberi cei care cauzeaza probleme neuronale.
Manancti o cana de afine pe zi şi daca se poate optati pentru
cele salbatice , deoarece acestea contin antioxidanti cu 26 % mai mult
decit cele cultivate. 9. Ceaiul verde - este un antioxidant dovedit ca si
anticancer si cu proprietati anti-inflamatorii . Cercetatorii au
descoperit ca un consum 2-6 cesti pe zi, nu doar ajută la prevenirea
cancerului de piele, dar s-ar putea inversa, de asemenea, efectele
nocive ale soarelui prin neutralizarea modificările care datorita
expunerii indelungate a pielii la soare . Alte studii arata ca ceaiul
verde, infuzat cu un alt antioxidant numit epigallocatechin galat
(EGCG), pot stimula sănătatea cardiovasculară şi reduce riscul la mai
multe tipuri de cancer. 10. Ciocolată - cu conţinut ridicat de cacao contine
Flavonoide, un nutrient natural din cacao, care îmbunătăţeste fluxul de
sânge în creier, care ajuta la imbunatatirea funcţiei cognitive.
Ciocolata neagra cu continut mai mare de 50% cacao conţine asa
numitul Procyanidin tanin, care este de asemenea găsit in vinul rosu si
care să poată ţine artere flexibile şi tensiunea arterială
scăzută. Într-un studiu din Journal of Nutrition, femeile care au baut
cacao naturala cu un baton de ciocolată neagra, datorita flavonoidelor
au textura pielii mai buna şi rezistenta la razele UV decat
cele care au folosit aceleasi ingrediente dar nu erau din cacao
naturala. Răsfăţaţi-vă zilnic cu o uncie de cacao naturala pe zi pentru
a obţine toate beneficiile, spune nutritionistul Sari Greaves din New
York Presbyterian Spitalul-Cornell. 11. Tonul - acesta are un mic secret: Seleniu. Acest
nutrient ajută la păstrarea elastinei, o proteina care menţine pielea
netedă şi este de asemenea antioxidant, este ca un tampon
împotriva soarelui (opreşte radicalilor liberi rezultati din expunerea
la UV si care duce la deteriorarea celulelor). Tonul este, de asemenea,
o mare sursă de proteine, nu contine grasimi rele şi mai contine
cantitati insemnate de niacin care s-a dovedit a ajuta la
scăderea colesterolului. Cercetatorii de la Universitatea din Rochester
au determinat că niacinul ridică colesterolului HDL (tipul bun) si
scad trigliceridelor mai mult decit statinele. (Statine = medicamente
de sinteza care ajuta la scaderea trigliceridelor si
colesterolului). 12. Morcovi - Gândiţi-vă la morcovi ca la niste
baghete magice portocalii foarte bune pentru ochi . Au o
mare cantitate de vitamina A, care împiedică moartea celulelor
din stratul exterior al pielii. Asta înseamnă ca mai puţine celulele
moarte se combina cu sebumul şi astfel nu blocheaza porii.
Morcovii contin, carotenoizi- compuşi solubile in grasimi,
care au rol pozitiv într-o gamă largă a diferitlor tipuri de
cancer, reduc riscul creerii de condiţii inflamatorii care
favorizeaza astmul şi artrita reumatoida. 13. Prunele uscate - sunt bogate in cupru si bor, ambele ajuta
la prevenirea osteoporozei. "Ele, de asemenea, conţin o fibră
numită inulină, care în funcţie de bacteriile intestinale, fac un mediu
mai acid în tractului digestiv ", spune Bowerman. "Acesta la rândul
său, facilitează absorbţia de calciu. " 14. Cerealele
integrale -fulgi de ovăz, făină de
grâu, orz, orez bru, sunt bogate in fibre, care calmeaza ţesuturilor
inflamate menţinând în acelaşi timp inima puternică, colonul sanatos si
creierul alimentat cu oxigen. Cerealele integrale pot fi încărcate cu
carbohidrati, dar eliberarea celor zaharuri este încetinită de fibre. O
jumatate de cana de cereale integrale contine 10 grame de proteine iar,
ele furnizeza , un echilibru energetic muscular. 15. Vin roşu - contine resveratrol-un compus natural
care scade LDL, HDL şi previne formarea cheagurilor de sânge,
vinul roşu- poate fi numit cu adevărat un lifesaver. Potrivit unui
studiu pe 6.000 de pacienţi în Jurnalul Asociaţiei Medicale Americane,
spune ca exista 97% mai multe şanse pentru a ajunge la 85
de ani, dacă se menţine consumul de alcool pe zi, la mai puţin de 2
pahare pe zi. Vinul rosu este, de asemenea, o sursa bogata de
flavonoide, antioxidanti care ajuta la protejarea mucoasei vasele de
sânge din inima şi face mai putin probabila moartea de boli
cardiovasculare, potrivit cercetătorilor japonezi. 16. Iaurtul - Beneficiile culturilor de iaurt sunt de
necontestat: organismele probiotice sunt culturi de bacterii benefice
pentru corp, deoarece păstreze tractul digestiv sanatos si intaresc
sistemul imunitar şi oferă protecţie împotriva cancerului. Nu
toate iaurturile sunt probiotice, doar cele care au pe eticheta
"culturi vii şi active."(???) 17. Avocado - este plin de grasimi mononesaturate, este
de asemenea, bogate în acid folic, vitamina B solubila in apa
care vă ajută la scădea nivelului de homocisteina, un aminoacid care
poate împiedica fluxul de sângelui prin vaselor de sânge.
Este indicat sa mancati avogado de două ori pe
săptămână. 18.
Nucile - sunt mai bogate în in
omega-3 decat somonul, sunt încărcate cu polifenoli, care pastreaza
inima sanatoasa. Au protenine mai multe decit carnea de pui. Alte
fructe cu coajă combina doar una sau două dintre aceste caracteristici,
nu toate trei. O portie de nuci (aproximativ 1 uncie) sau şapte
nuci este binevenita oricând, dar mai ales ca o gustare intre
mese. 19. Curcumă
sau turmeric -
Curcumina, polifenol care oferă nuanţa galbena si lupta
împotriva cancerului datorita proprietăţilor anti-inflamatorii
şi activităţilor de combatere a tumorilor date de proprietatilor
anti-angiogeneza. Cercetatorii de la UCLA au, constatat că acesta
combate acumularea de placi amiloide în creier si a blocajelorcare pot
provoca Boala Alzheimer. Turmericul in India , spun cercetatori, ar
putea explica de ce atât de puţini dintre cetăţenii acestei ţării au
aceasta boala, în timp ce statistica arata ca in SUA procentul este de
aproape 13 la sută, în conformitate cu Alzheimer's
Association. 20.
Fasolea neagra - Oamenii care
mananca o portie de fasole neagra pe zi reduc riscul de atac de cord
cu 38 la sută, potrivit unui studiu publicat în Journal of Nutrition.
Şi în timp ce celelalte tipuri de fasole sunt, de asemenea, bune
pentru inima, fasolea neagra este imbatabila pentru a stimula
intelectul dvs, deoarece contine antociani, compusi antioxidanti care
s-au dovedit a îmbunătăţi funcţia creierului. Fasolea neagra este de
asemenea, bogata in nutrienţi, inclusiv proteine, grăsimi
sănătoase, acid folic, magneziu, vitamina B, potasiu şi
fibre. 21.
Merele - Un mar pe zi reduce
inflamatiile de orice tip, datorită quercetin, un flavonoid,
găsit si în ceapa rosie. Quercetin reduce riscul de alergii, atac de
cord, Alzheimer, Parkinson, cancer de prostată şi cancer pulmonar.
Optati daca aveti posibilitatea pentru Delicious Red, ele conţin mai
inflammationfighting antioxidanţi. 22. Crabul Alaskan
King - are continut ridicat în
proteine si este sarac in grasimi, are un continut ridicat de zinc.
"Zincul este un antioxidant, dar mai important, este ca acesta
contribuie la susţinerea masei osoase sănătoase şi a sistemului
imunitar ", spune Bowerman. 23. Rodiile - sucul din fructele biblice cu multe
seminţe pot reduce riscul de cele mai multe tipuri de cancer,
datorită polifenolului numit ellagitannins, care dau fructelor culoarea
rosie. De fapt, un studiu recent de la UCLA a constatat că sucul de
rodii incetineste dezvoltarera celulele cancerului de
prostata. 24. Pak
Choy - sunt legume crocante
crucifere "Bok Choy este bogat in calciu, precum şi vitaminele A
si C, acid folic, fier, beta-caroten, şi potasiu ", spune antrenorul
celebritatilor Teddy Bass. Potasiul păstrează muschii si nervii sub
control în timpul scăderii tensiunii arteriale,
cercetatorii sugerează că beta-carotenul poate reduce riscul de cancer
pulmonar cât şi al vezicii urinare. 25. Stridiile - Crustaceele , în
general, sunt o sursa excelenta
de zinc, calciu, cupru, iod, fier, potasiu, seleniu . "Dar
carnea cremoasa de stridii este renumita pentru capacitatea sa de
a ridica nivelul testosteronului şi a proteja împotriva
cancerului de prostată ", spune Bass. 26. Broccoli - O cana de broccoli conţine o doză consistenta
de calciu, precum şi mangan, potasiu, fosfor, magneziu si fier. In
plus faţă de marimea sa are o concentraţie ridicată de vitamine,
inclusiv-A, C, şi-K şi sulforafan fitonutrienti, iar studiile de la
Universitatea Johns Hopkins sugerează are proprietati anticancerigene
puternice. 27.
Kiwi - acest fruct datorita
continutului mare de potasiu protejeaza oasele. "Este de asemenea,
bogat in vitamina C si luteina, un carotenoid care pot ajuta la
reducerea riscului de boli de inima, "spune Bowerman. "Eu încerc să
mănânc cel puţin unul sau două kiwi pe saptamana". 28. Uleiul de măsline. Varietatea extra-virgin este bogat în
beneficele grasimi mononesaturate. "Acizii graşi şi polifenolii
reduc inflamtia celulelor şi articulaţiilor, "spune Grieger. Un
studiu în revista Nature a constatat că este la fel de eficace ca Advil
(medicament de sinteza ) la reducerea inflamaţiei spune
Bowerman. 29.
Prazul - "Prazul poate
sprijini activitatea sexuală şi pentru a reduce riscul de
cancer de prostată ", spune Michael Dansinger. M.D., un profesor
asistent de medicină şi un cercetător al obezităţii la Tufts-New Anglia
Centrul Medical, în Boston . "Partea verde a unui praz mediu taiat în
fasii subţiri, adăugaţi-l la supe, sautés, salate şi ori de câte ori
aveti posibilitatea mancati praz. "Acest var" al
usturoiului si al ceapei contine, de asemenea, tiamina,
riboflavina, calciu, potasiu şi, şi acestea sunt, de asemenea, bogate
in acid folic, vitamina B. 30. Anghinarea - Lăudata de secole ca un afrodisiac, aceasta
este bogata in fibre. Conţine mai mult magneziu şi potasiu decat orice
alte legume. Frunzele sale sunt de asemenea, bogate în flavonoide
şi polifenoli, antioxidanti care pot reduce riscul de accident
vascular cerebral si vitamina C care ajuta la mentinerea sistemului
imunitar. 32.
Ardeiul iute - stimuleaza
metabolismul, stimuleaza circulatia sanguina şi ajuta la eliberarea
endorfinelor ", spune Petersen. In plus, ele sunt o modalitate foarte
bună de a adăuga o aromă la produsele alimentare fără a creşte
conţinutul de grăsimi sau de calorii. Ardeiul iute este, de
asemenea, bogat in beta-caroten, care se transformă în vitamina A,
capsaicina lupta de aemenea cu infecţiile din sângelui, inhibă
neuropeptidele (substante chimice care cauzează inflamaţie). Un recent
studiu în revista Cancer Research a constatat că ardeiul iute este un
eficient imotriva cancerului de prostată. Toate acestea de la o
jumătate de ardei iute (sau 1 lingură de fulgi de chili), în fiecare
zi. 33.
Ghimbirul - contine gingerol,
studiile au dovedit are un efect deosebit de eficace împotriva
cancerului decolon. Ghimbirul se poate consuma proaspat sau adugat in
diferite sosuri. 34. Scorţişoara - cunoscuta mai ales pentru deserturile dulci
şi mai ales in mancarea indiana , scorţişoara este bogata în
antioxidanţi care inhibă coagularea sângelui şi combate dezvoltarea
bacteriilor inclusiv in respiratia rău mirositoare. Unele studii
"sugereaza de asemenea, că ar putea ajuta la stabilizarea
zaharului din sange, reducand riscul de diabet de tip 2, "spune
dietetician Nancy Clark, autor al Sports Nutrition Guidebook." Ce e mai
mult, ea poate ajuta la reducerea colesterolului rău din sange,
incercaţi o jumatate de lingurita de scortisoara pe zi în iaurt sau
fulgi de ovăz." 35. Ouăle - Cei care mananca oua la micul dejun pierd cu
65% mai mult in greutate decât cei care consuma acelasi mic dejun ca si
numar de calorii, conform unui studiu al International Journal of
Obesity. Consumati de asemenea gălbenuş de ou, deoarece studii recente
au demonstrat ca grasimea din galbenus datorita mineralelelor si
nutrientilor compenseaza efectul colesterolului si dau si senzatia de
satietate. 36.
Smochinele - Bogate in potasiu,
mangan, si antioxidanti, de asemenea regleaza nivelul pH-ului în
organism, făcând este mai dificila invazia de agenţi patogeni, spune
Petersen. Fibrele din smochine pot determina scaderea zahărului din
sânge reducerea riscul de diabet zaharat şi metabolice sindrom.
Selectaţi smochine cat mai inchise la culoare si le mancati ca atare
sau in amestec cu alte fibre. 37. Ciupercile - sunt delicioase atunci când sunt adăugate la
orezul brun! Dar ciupercile sunt bogate în ergothioneine antioxidant
care protejeaza cresterea anormală a celulelor. "Pe scurt, acestea
reduc riscul de cancer ", spune Bowerman, care recomandă o jumătate
de ceaşcă o dată sau de două ori pe săptămână. " Gatiti-le in vinul
rosu, care contine resveratrol si astfel puterea lor imunitara creste.
" 38. Ananasul
- Amestecul mare de vitamine,
antioxidanti, enzime şi în special, bromelaina este ca un
cocktail anti-inflamatoriu. Ananasul de asemenea, protejează
împotriva cancerului de colon, a artritei şi a degenerescenţei
maculare, spune Grieger. O jumatate de ananas de doua sau trei ori pe
saptamana este portia ideala. 39-40. Suc de fructe sau suc de legume - Într-o 2006
Universitatea din Florida de Sud a facut un studiu cu persoanele
care baut trei sau mai multe pahare de 4 uncii de suc de fructe sau suc
de legume în fiecare săptămână, de-al lungul anilor. Rezultatele au
relevat faptul ca au fost cu 76% mai puţini cei care au dezvoltat boala
Alzheimer decat cei care beau mai puţin suc natural de legume sau
fructe. Nivelul ridicat de polifenoli, antioxidanti ce se se gasesc in
fructe si legume protejeaza celulele creierului de efectele cauzate de
bolile cronice, spune autorul studiului, Amy Borenstein,
Ph.D.
|
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Lasati un comentariu