Confesiunea chirurgului cardiolog Dr. Dwight Lundell


Confesiunea chirurgului cardiolog Dr. Dwight Lundell

„Noi, medicii, datorită pregătirii noastre, cunoştinţelor şi
autorităţii pe care o reprezentăm, dobândim în cele mai multe dintre cazuri un ego destul de mare, care tinde să ne împiedice să recunoaştem atunci când greşim. 
Aşa că, iată! Recunosc deschis că am greşit. Chirurg cardiolog fiind, cu peste 25 de ani de experienţă, perioadă în care am efectuat peste 5.000 de intervenţii chirurgicale pe cord deschis, astăzi este ziua în care voi încerca să îndrept răul făcut cu ajutorul unor dovezi
medicale şi ştiinţifice.

M-am pregătit timp de mai mulţi ani de zile alături de mulţi alţi
medici proeminenţi, medici etichetaţi ca fiind „formatori de opinie".
Sufocaţi de literatura de specialitate, noi formatorii de opinie, am
insistat asupra faptului că afecţiunile cardiovasculare sunt
rezultatul nivelurilor mari de colesterol din sânge.

Singura terapie acceptată era reprezentată de prescrierea de
medicamente pentru scăderea colesterolului şi de recomandarea unei
diete care restricţiona sever aportul de grăsimi. În cazul celei din
urmă, desigur, am insistat asupra scopului său de a duce la scăderea
colesterolului şi la prevenirea afecţiunilor cardiovasculare.
Abaterile de la aceste recomandări erau considerate a fi de natură
eretică şi puteau duce,eventual, la deschiderea unor cazuri de
malpraxis.

Nu funcţionează!

Aceste recomandări nu mai pot fi apărate din punct de vedere moral şi
ştiinţific. Descoperirile care au avut loc în urmă cu câţiva ani,
descoperiri potrivit cărora inflamaţia peretelui arterelor este cauza
reală a afecțiunilor cardiovasculare, ne conduce încet către o
schimbare de paradigmă în ceea ce priveşte modul în care va fi
abordată tratarea afecţiunilor cardiovasculare şi a altor afecţiuni
cronice.

Vechile recomandări au creat epidemii de obezitate şi de diabet, ale
căror consecinţe au surclasat epidemiile de ciumă din istorie în ceea
ce priveşte mortalitatea, suferinţa umană şi consecinţele economice
grave.

În ciuda faptului că un procent foarte mare din populaţie îşi
administrează statine costisitoare şi în ciuda faptului că am redus
conţinutul de grăsime din dietele noastre, mai mult ca niciodată, anul
acesta, oamenii vor muri de afecţiuni cardiovasculare.

Statisticile desfăşurate de American Heart Association arată că peste
75 de milioane de americani suferă în prezent de boli de inimă, 20 de
milioane au diabet zaharat şi 57 de milioane au pre-diabet. Aceste
afecţiuni afectează oameni din ce în ce mai tineri, într-un număr din
ce în ce mai mare în fiecare an.

Spus într-un mod limpede şi simplu, fără prezenţa inflamaţiei în
organism, colesterolul nu s-ar acumula pe peretele vaselor sanguine şi
nu ar cauza afecţiuni cardiovasculare şi accident vascular cerebral.
Fără inflamaţie, colesterolul ar circula liber prin tot organismul,
aşa cum este natural. Inflamaţia este cea care face ca acest
colesterol să rămână blocat.

Inflamaţia nu este foarte complicată – acesta este răspunsul natural
de apărare al organismului împotriva unui invadator străin, cum ar fi
o bacterie, toxină sau virus. Ciclul natural de inflamare este perfect
pentru a-ţi proteja organismul de aceşti invadatori.Cu toate acestea,
dacă vom expune organismul la toxine sau la alimente pentru care
organismul uman nu a fost făcut să le proceseze, apare o afecţiune
numită inflamaţia cronică.

Ce om grijuliu s-ar expune în mod voit în mod repetat la alimente sau
la alte substanţe despre care este cunoscut faptul că pot aduce un
prejudiciu organismului? Ei bine, poate fumătorii, dar aceştia au
făcut această alegere voit.

Ceilalţi dintre noi am urmat recomandările generale în ceea ce
priveşte dieta, o dietă săracă în grăsimi şi bogată în carbohidraţi
polinesaturati, necunoscând faptul că producem un prejudiciu repetat
vaselor noastre sanguine. Acest prejudiciu repetat creează inflamaţie
cronică care provoacă boli de inimă, accident vascular cerebral,
diabet şi obezitate.

Permiteţi-mi să repet: prejudiciile repetate şi inflamaţia la nivelul
vaselor sanguine este cauzată de o dietă săracă în grăsimi.

Care sunt principalii vinovaţi pentru apariţia inflamaţiei cronice?
Spus într-un mod simplu, aceştia sunt  carbohidraţii foarte procesaţi
(zahăr, făină şi toate produsele obţinute din acestea) şi consumul în
exces de uleiuri vegetale omega 6, cum ar fi cele de soia, de porumb
şi de floarea soarelui, uleiuri care se regăsesc în conţinutul unui
număr foarte mare de alimente procesate.

Petreceţi câteva momente imaginându-vă o perie aspră frecată repetat
pe pielea moale până când aceasta devine roşie, într-o stare apropiată
de sângerare. Să spunem că faci asta de mai multe ori pe zi, în
fiecare zi, timp de cinci ani. În cazul în care ai putea tolera acest
periaj dureros, vei suferi de o sângerare, o zonă infectată şi umflată
care ar deveni din ce în ce mai afectată cu fiecare periaj repetat.
Aceasta este o modalitate foarte bună prin care poţi vizualiza
procesul inflamator care ar putea avea loc în corpul tău chiar acum.

Indiferent de locul unde are loc acest proces inflamator, extern sau
intern, este acelaşi lucru. Am privit în interiorul a mii şi mii de
artere. O arteră afectată arată ca şi cum cineva a luat o perie şi a
frecat-o în mod repetat. De mai multe ori pe zi, în fiecare zi,
alimentele pe care le consumăm pot crea mici leziuni care se pot
trasforma în leziuni mult mai mari, determinând organismul să
răspundă, în mod continuu şi în mod corespunzător, cu inflamaţia.

Cu toate că noi ne bucurăm de gustul unei prăjituri dulci, corpurile
noastre răspund alarmant, ca şi când la nivelul organismului tocmai a
sosit un invadator străin.

Alimentele bogate în zahăr şi în carbohidraţi simpli sau prelucrate cu
ajutorul uleiurilor omega 6, pentru a le spori termenul de
valabilitate, au dominat dieta în ultimii ani. Aceste alimente au
otrăvit încet pe toată lumea."

Dr. Dwight Lundell, M.D.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cele mai sexi romance din anii 60-70-80

Avea bunica… Avea bunicu’…

Suleyman Magnificul toate episoadele online traduse