Cele mai frumoase locuri abandonate din lume. Dar din Romania?


 
Cele mai frumoase locuri abandonate din lume 
Oraşe părăsite, insule fantomatice, gări pustiite de trecerea implacabilă a timpului sau castele în ruină, locuri uitate de oameni care oferă o imagine apocaliptică, dar de o frumuseţe aparte.
Site-ul distractify.com a făcut o trecere în revistă a unora dintre cele mai spectaculoase destinaţii abandonate de pe întreg cuprinsul globului.
 
1. Pripiat, Ucraina
Pripiat este un oraş populat cândva de aproape 50.000 de oameni. După dezastrul nuclear de la Cernobîl, din 1986, localitatea a fost abandonată din cauza radiaţiilor. În lipsa oamenilor, natura a pus stăpânire pe Pripyat şi rezultatul pare desprins dintr-un film apocaliptic.
 
 
2. Mina de diamante Mir, Estul Siberiei, Rusia
Mina Mir reprezintă al doilea cel mai mare crater făcut de mâna omului pe suprafaţa pământului. Mina a fost construită la ordinul lui Stalin pentru a asigura necesarul de diamante al Uniunii Sovietice. Uriaşa zonă industrială a fost lăsată de izbelişte după ce, în urma exploatării intense, a devenit din ce în ce mai greu să fie scoasă la suprafaţă preţioasa materie primă.
 
 
3. Parcul tematic Gulliver, Kawaguchi, Japonia
Construit la adăpostul muntelui Fuji, acest parc tematic s-a deschis în 1997. În ciuda ajutorului financiar primit de la guvernul japonez, după 10 ani a fost închis din cauza lipsei vizitatorilor.
 
 
4. Insula Disney, Buena Vista, Florida, SUA
Una dintre atracţiile naturale ale imperiului Disney din Florida, Discovery Island se pare că a fost abandonată după ce în apele din jurul bucăţii de pământ a fost descoperită o bacterie cu potenţial mortal pentru oameni.
 
 
5.Farul de pe stânci din Aniva, Sakhalinskaya Oblast, Rusia
Insula, situată pe coasta estică a Rusiei, a servit în trecut drept locaţie pentru un penitenciar şi a fost motiv de dispută, pentru o vreme, între Japonia şi Rusia. La acest moment, Aniva este constrolată de ruşi.
 
 
6. Calea ferată Canfranc, Spania
Halta Canfranc a făcut parte dintr-o rută internaţională de cale ferată cu trecere prin Spania şi Franţa. Un accident din 1970 a distrus un pod din apropierea gării separând cele două ţări, incident în urma căruia linia de cale ferată a fost lăsată în paragină.
 
 
7. Castelul Miranda, Celles, Belgia
Castelul a fost ridicat în secolul 19 de aristrocraţii francezi, dar în timpul şi după terminarea celui de-al doilea Război Mondial a fost transformat în orfelinat. Edificiul a fost părăsit în 1980 din cauza familiei moştenitoare care nu le-a permis autorităţilor să-l recondiţioneze. Vechimea castelului şi nenumăratele poveşti îngropate în zidurile sale au făcut din Miranda un loc preferat de vânătorii de fantome.
 
 
8. Insula Hashima, Japonia
În trecut, Insula Hashima era extrem de bogată în zăcăminte de cărbune şi era locuită de peste 5.000 de mineri. Când petrolul a luat locul cărbunelui ca principală sursă de combustibil, mica localitate industrială a ajuns un orăşel fantomă.
 
 
9. Moara abandonată, Quebec, Canada
Moara construită de coloniştii francezi a ajuns astăzi una dintre atracţiile turistice ale zonei.
 
 
10. Auditoriumul Orpheum, New Bedford, Massachusetts, SUA
Auditoriumul s-a deschis în ziua în care Titanicul s-a scufundat, adică la 15 aprilie 1912. Astăzi, o parte a clădirii este ocupată de un supermarket, dar restul a rămas încremenit în timp.
 
 
11. Oraşul scufundat, Shicheng, China
Shicheng se află sub ape de 53 de ani, din momentul în care hidorcentala de pe râul Xin'an a inundat zona. Oraşul a fost ridicat acum 1.300 de ani.
 
 
12. Gara centrală din Michigan, Detroit, SUA
Construită între 1912 şi 1913, Gara Centrală a fost la vremea ei cea mai înaltă clădire din lume a unei gări. Linia de cale ferată s-a închis în 1988, iar planurile de restaurare a clădirii au eşuat.
 
 
13.Spitalul Militar din Beelitz, Germania
Clădirea păstrează încă urmele frumuseţii de odinioară, iar localnicii povesteasc că în nopţile târzii aud vaietele suferinzilor care şi-au dat duhul în paturile spitalului.
 
 
14.Hotelul din Salto, Columbia
Hotelul a fost dat în folosinţă în anul 1928 şi era destinat în special turiştilor cu bani care veneau să viziteze Cascada Tequendama. Când cascada a fost contaminată de tot felul de deversări, vizitatorii au încetat să se mai cazeze în Salto şi clădirea a fost dată uitării.
 
 
15. Cristul din abis, San Fruttuoso, Italia
Artistul Guido Galletti a creat această statuie în 1954 şi a coborât-o la aproape 17 metri în adâncuri.
 
 
16. Calea ferată abandonată, Lebanon, Missouri, SUA
Şinele căii ferate din Lebanon se pierd într-o ultimă călătorie în adâncurile pădurii.
 
 
 
 









Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Suleyman Magnificul toate episoadele online traduse

O BAUTURA CARE DESFUNDA ARTERELE SI PROTEJEAZA IMPOTRIVA BOLILOR DE INIMA!

Istorta Romaniei in 16 episoade din « grotele Vaticanului »