S-A ELUCIDAT PARȚIAL MISTERUL DIN INSULA PAȘTELUI

S-A ELUCIDAT PARȚIAL MISTERUL DIN INSULA PAȘTELUI







E de-adreptul curios că în toţi anii, de când se vorbeşte de  misterioasele  statui CAPETE de uriaşi, aliniate de-alungul ţărmului din Insulele Paştelui, că nimănui nu i-a dat prin cap să... „sape" la picioarele (la baza) lor. O aşteptare îndelungată, ȋn care  nimeni nu s-a întrebat dacă aceşti uriaşi au trup, mâini şi picioare. S-au dat tot felul de interpretări Capetelor uriaşe, care au privirea orientată către ocean şi nu către uscat.
Dacă ar fi fost cineva curios, am fi avut cu toţii plăcerea să aflăm că statuile au corp, şi picioare. Asta ar fi pus alte întrebări, cum ar fi „de ce corpul unei statui este ascuns în pământ?"
 
 
Descoperirea nu datează de ieri, ci de câteva săptămâni, timp în care se fac relatări, comentarii pe Internet şi anume că Statuile din Insulele Paştelui au trup! 
 
 
Au devenit celebre aşa cum au fost cunoscute la descoperire, ca fiind Capete uriaşe. Dar acum au apărut alte întrebări, alte enigme, care aşteaptă răspunsul specialiştilor, deoarece, mai mult de jumătate din înălţimea lor se află îngropată în sol, ceea ce presupune că ar avea corp şi membre. Cum s-a ajuns la această situaţie?
 
 
Dacă se atribuie cuplului Routledge descoperirea părţilor îngropate în pământul Insulei Paştelui, un grup de cerecetatori privaţi, a excavat recent una dintre statui. Ei au descoperit numeroase înscrisuri pe corpul uriaşei statui de piatră.
 
Situată în Oceanul Pacific, această insulă vulcanică a fost descoperită de navigatorul neozeelandez Jakob Roggeveen, în  ziua de Paşte a anului 1722. În anul 1888, teritoriul a devenit  posesiune a statului Chile.
 
 
Dacă statuile au fost înconjurate de-a lungul timpului de mister, descoperirea recentă a scrierilor pe partea de trup ascunsă în pământ, impune  alte subiecte de dezbatere.
Oamenii de ştiinţă sunt aproape cu toţii de acord că  această situaţie (situl)  este consecinţa unui ecocid petrecut pe insulă, ceea ce înseamnă că au dispărut total prin distrugere sistematică: natura, flora, fauna ca şi populaţia umană (cca. 4000).
 
 
 
 
Sau a fost vorba de migraţia populaţiei Rapanui, oamenii primei civilizații de pe insulă?
Ipoteza cea mai credibilă este că o maree foarte puternică (de ce nu, un Tsunami?) a „spălat" insula şi vechea sa civilizaţie umană, care s-a pierdut în noaptea timpului, iar acum sub tălpile turiştilor inconştienţi, se află un TEZAUR ascuns care aşteaptă să fie scos la lumină. La origine, statuile nu erau îngropate, poate cataclismul le-a adus în starea actuală, prin  depunerea de resturi, nisip şi pământ, iar oamenii au dispărut cu toată civilizaţia lor, dintr-o singură lovitură.

Această descoperire repune pe tapet referirile la Mitul Atlantidei şi a continentului MU, din legendele - care se pare, ar fi scoase la  suprafaţă odată cu această descoperire excepţională.
 




Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cele mai sexi romance din anii 60-70-80

RUGACIUNE PUTERNICA DE LA MUNTELE ATHOS

Avea bunica… Avea bunicu’…