TURTE COAPTE în CEAUN, ca la bunica acasă!
Nu mai cumpăra pâine din comerț! Învață să faci TURTE COAPTE în CEAUN, ca la bunica acasă!
Cum să faci TURTE coapte în ceaun, că la bunica acasă – Mai bune decât pâinea din comerţ
Ingrediente:
1 kg făină albă sau integrală (după preferinţele fiecăruia)
puţină sare
40 gr drojdie proaspătă
seminţe de chimen (opţional)
2 linguri ulei (de floarea-soarelui sau de măsline)
nişte apă călduţă
1 kg făină albă sau integrală (după preferinţele fiecăruia)
puţină sare
40 gr drojdie proaspătă
seminţe de chimen (opţional)
2 linguri ulei (de floarea-soarelui sau de măsline)
nişte apă călduţă
Mod de preparare:
1. Cerne făină într-un lighean mai mare şi fă o gaură în ea.
2. Dizolvă drojdia în apă călduţă. Adaugă şi 2-3 linguri de făină şi las-o departe până la 15 minute.
3. Toarn-o apoi în mijlocul făinii. Presară şi seminţele de chimen.
4. După ce amesteci bine cu o lingură, pune uleiul. În cazul în care aluatul e prea moale, mai adaugă făină.
5. Frământă aluatul câteva minute, apoi acoperă-l cu un prosop curat şi pune-l într-un loc călduţ.
6. După vreo ora, timp în care şi-a dublat volumul, împarte-l în mai multe bucăţi.
7. Trece cu sucitorul peste fiecare bucată, apoi pune turtele la copt în ceaunul încins. Acesta trebuie uns cu foarte puţin ulei în prealabil.
8. Coace turtele la foc mic, pentru a se pătrunde cât mai bine. Că să le menţii moi şi pufoase timp îndelungat, înveleşte-le cu un prosop după ce s-au răcit.
2. Dizolvă drojdia în apă călduţă. Adaugă şi 2-3 linguri de făină şi las-o departe până la 15 minute.
3. Toarn-o apoi în mijlocul făinii. Presară şi seminţele de chimen.
4. După ce amesteci bine cu o lingură, pune uleiul. În cazul în care aluatul e prea moale, mai adaugă făină.
5. Frământă aluatul câteva minute, apoi acoperă-l cu un prosop curat şi pune-l într-un loc călduţ.
6. După vreo ora, timp în care şi-a dublat volumul, împarte-l în mai multe bucăţi.
7. Trece cu sucitorul peste fiecare bucată, apoi pune turtele la copt în ceaunul încins. Acesta trebuie uns cu foarte puţin ulei în prealabil.
8. Coace turtele la foc mic, pentru a se pătrunde cât mai bine. Că să le menţii moi şi pufoase timp îndelungat, înveleşte-le cu un prosop după ce s-au răcit.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Lasati un comentariu