Bunicii nu mor niciodată
Cea mai mare moștenire a bunicii noastre lasata in urma este nimic material, ci este formata din experiențele și valorile lor, care vor continua mult timp după ce au plecat.Bunicii nu mor niciodată, moștenirea lor desfășoară și trăiaesc în liniște în inimile noastre.
Într-o societate atât de concentrata asupra posesiunile materiale, sunt puține lucruri care îmbogățesc viața noastră mai mult decât amintirile si afecțiunea lor, povești comune și momente speciale cu bunicii noștri.
Mulți dintre noi au o bunica sau bunic preferat de care ne amintim de multe ori. Mai mult decât atât prezența lor trăiește în familia noastră, de fiecare dată când facem ceva care a fost unic și special pentru ei: copt un tort folosind reteta lor sau tratarea unei dureri în gât, cu unul dintre remediile lor de origine.
Noi păstrăm memoria lor în viață, concentrându-se asupra a ceea ce este cu adevărat important în viața unei ființe umane: memoria celor pe care îi iubim și oamenii care înseamnă cel mai mult pentru noi.
Ne-am dori să vă invitam să reflectăm asupra acestui lucru astăzi.
Cum să ne luam la revedere de la bunicii noștri
Unul dintre momentele cele mai complicate din viata este atunci cand ne luam la revedere de la un bunic în copilărie. Ca adulti, pierderea are un impact diferit pentru că avem atât de multe resurse la dispoziția noastră de a face fata acestui fapt dureros al vieții.
Care este cel mai bun mod de a ajuta un copil sa-si ia la revedere de la unul dintre bunicii? Vă vom arăta o serie de măsuri pe care le poate lua si care vor ajuta.
Atunci când cei mici sunt răniți
Fiecare copil experimenteaza durerea, atunci când se ocupă cu pierderea unei persoane importante pentru ei. Este ceva care este de neuitat, și cu toate că un copil poate parea bine, ei vor da indicii subtile la unele dintre procesele interne cu care se confruntă.
Experții pediatri recomanda sa fim sinceri cu copiii și sa fim atenti la alegerea cuvintelor folosite. Nu folosiți metafore ca „bunicul este cu înger acum,“ sau „Bunica se odihnește.“
Evitați folosirea unor fraze care pot crea confuzie la un copil. Deoarece aceasta este prima lor experiență cu moartea, ei ar trebui să știe ce înseamnă: nu-l mai văd pe cel iubit, dar învăța să-și amintească cu dragoste în fiecare zi.Nu ascunde durerea ta pentru a împiedica copiii să vadă că ești în durere, în caz contrar ei pot începe să-l văda ca fiind acceptabil sau preferabil să-si tina sentimentele în interior.
Nu-ți fie teamă să-l lasi afară și si sa-l lasi sa plânga dacă are nevoie.
Trebuie să fim în stare să recunoastem atunci când un copil sufera. Ei probabil nu vor fi capabili să proceseze ceea ce s-a întâmplat până mai târziu. Asta poate fi văzuta în desenele lor, tăcere și chiar coșmaruri.
O altă greșeală pe care mulți părinți o fac este de a-si păstra copiii de a fi în stare să spună la revedere bunicilor sau de a ii împiedica să participe la înmormântare. Fie că ne place sau nu, a spune la revedere bunicilor face parte din procesul de doliu a unui copil.
Evident, reacția unui copil la moartea unui bunic depinde de vârsta copilului. Cu toate acestea, putem presupune că, după vârsta de 6 sau 7, un copil este deja receptiv la acest fapt greu din viață: noi toți trebuie să spunem la revedere bunicilor noștri în cele din urmă.
Moștenirea lasata in urma
Un bunic poate lăsa în urmă o casă, o livadă de mere sau chiar argintărie frumoasa, care este de sute de ani. Cu toate acestea, nici unul dintre acest lucru înseamnă nimic în limbajul inimii.
Bunicii au fost o dată părinții care ne-au ajutat să devenim cine suntem astăzi. Acestia poate sa fi făcut greșeli, dar care nu depășesc tot binele pe care l-au făcut pentru noi.
Moștenirea unui bunic lasata în urmă este, prin urmare, dublata și extrem de puternica. Ele simbolizează rădăcinile de familie și o identitate comună pe care nu putem și nu trebuie să o uitam.
O tapiserie țesuta cu mii de povești, după-amiază merge acasă de la școală, ei trăiesc in amintirea noastra, cum ar fi într-un tort cu un miros inconfundabil care ne aminteste o voce pe care nu o vom uita.
Sa ne luam la revedere de la un bunic care a făcut atât de mult pentru noi nu este niciodată ușor. Cu toate acestea, creșterea și mijloacele de maturare trebuie să se confrunte cu aceste despărțiri dureroase.
Chiar dacă au trecut mai departe, ei trăiesc în inimile noastre pe invizibil si continua să aibă grijă de noi și de a le menține în viață prin darul prețios de a împărtăși cu toții: capacitatea de a ne aminti
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Lasati un comentariu