Ce înseamnă liberul arbitru?
După cum se şi numeşte,liberul arbitru se referă la libertate, libertatea de a alege între ceva şi altceva. Această posibilitate am primit-o în dar din partea Creatorului şi ea ne însoţeşte de la naştere până la dispariţia noastră.
Este unul dintre cele mai puternice şi importante cadouri pe care Existenţa ni le putea dărui şi este fundamentală pentru viaţa noastră. Problemele apar atunci când această libertate nu este folosită cum trebuie, adică atunci când facem alegeri greşite.
Ce înseamnă o alegere greşită ?
Pentru a explica ceea ce este bun şi ceea ce este rău ar trebui să definim,mai întâi, cele două noţiuni. Când spunem « bun » ne gândim,automat,la un lucru pozitiv,care ne aduce bucurie şi împlinire. Când spunem « rău »,evident, este invers.
Ce ne poate aduce bucurie ? Toate acţiunile noastre care sunt în acord cu legile Universului. Altfel spus, respectând legile create de Dumnezeu,valabile pentru toată creaţia Lui,nu ne va fi decât bine. Orice abatere,cât de mică,de la aceste legi ne aduce neplăceri. Acestea sunt,în linii mari, cele două concepte,de alegeri bune şi alegeri greşite.
Prin liberul arbitru, devenim responsabili pentru tot ce se întâmplă în viaţa noastră
Poate că acum putem înţelege de ce,uneori, nu este bine să intervenim în viaţa cuiva. Întotdeauna este bine să ajutăm,dar fără a ne impune punctul nostru de vedere. Fiecare dintre noi,având la îndemână acest minunat cadou al libertăţii de acţiune, avem ,deci, posibilitatea de a alege.
Aceste alegeri le facem în funcţie de ceea ce credem noi că este bine pentru noi sau pentru ceilalţi, le facem în funcţie de credinţele şi experienţele pe care le avem, de modul în care am fost educaţi de către părinţi,de şcoală,de societate.
Uneori, părinţii nu au fost exemple bune pentru noi, alteori,chiar un profesor ne-a deturnat convingerile (şi-a impus punctul de vedere într-un mod prea autoritar,făcând loc unei timidităţi care ne va urmări chiar şi ca adulţi).
Prin urmare, dat fiind « bagajul » emoţional şi informaţional propriu,acţionăm crezând că aşa este cel mai bine. Însă nu totdeauna este cel mai bine…
Ce este de făcut ?
Putem apela la cunoştinţe,la prieteni,la părinţi pentru a ne da un sfat şi,de cele mai multe ori, sfaturile sunt bine intenţionate,însă o persoană din afară ar putea cunoaşte mai bine problema noastră,ce simţim noi în raport cu această situaţie ? Evident că nu.
Nu este interzis în a cere sfaturi,dar recomandabil este să ne ascultăm vocea lăuntrică. Ea ne poate transmite cele mai bune soluţii pentru noi,pentru că Ea,vocea lăuntrică, ne cunoaşte cel mai bine. Acea voce nu este alta decât « scânteia divină » pe care Tatăl Ceresc ne-a dăruit-o încă de la naştere.
Această voce nu este lăsată, de multe ori,să vorbească din cauza milioanelor de gânduri care ne strabat mintea şi, astfel, ea nu se mai aude.
Deci, trebuie să lăsăm libertatea vocii noastre (intuiţia) de a ne călăuzi. Ea este cea mai apropiată de noi, este creată în aşa fel încât Ea lucrează doar pentru pentru binele nostru,într-o manieră obiectivă şi plină de iubire. Este de prisos să adăugăm că intuiţia respectă întotdeauna legile Creatorului,pentru că provine direct din El.
*In lipsa unui acord scris din partea Secretele.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Ce înseamnă liberul arbitru?
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Lasati un comentariu