Varza murata şi Argintul


 
                            Varza Murată

     Noi, românii, consumăm varză murată mai mult iarna, de sărbători,
pentru sarmale, ca salată lângă o friptură mai grasă sau călită, cu ceva
afumătură.

   
Varza murată este un aliment dar şi un medicament minune despre care
se spune că în Evul Mediu ar fi salvat mii de vieţi.

Despre acest aliment nu s-au scris foarte multe studii dar se ştie că
varza  murată este un foarte bun antianemic, diuretic şi revitalizant.

    Varza murată este bogată în vitamina C, chiar mai bogată decât varza
crudă, vitamină antioxidantă care ajută la fortifierea  sistemului imunitar
al organismului.

    Este singurul aliment de natură vegetală în care se găseşte  vitamina
B12  din belşug dar şi minerale ca magneziu, acid folic, potasiu, fier, iod.

    Datorită conţinutului său de vitamina B12, varza murată  încetineşte
procesul de îmbătrânire, protejează sistemul nervos şi impiedică
pierderile de memorie.

    Studiile cercetătorilor arată că varza murată este un  inhibator al
cancerului. În timpul fermentaţiei, produce o substanţă  numită
isotiocianat care previne răspandirea cancerului în organism.

    S-a dovedit de asemenea, că este un leac împotriva gripei  aviare.

    Varza murată alina durerile de stomac şi îi ajută pe cei  care au
probleme cu constipaţia, contribuind la reglarea digestiei.

    Pentru că are fier în compoziţie, varza murată este  recomandată celor
care suferă de anemie dar şi persoanelor care au stări  depresive.

    Deoarece conţine puţine calorii - 20 de calorii la suta de  grame -
poate fi consumată cu încredere în curele de slăbire deoarece
înleşneşte arderea  grăsimilor.

    Pe langă faptul că în organism acţionează exact ca o perie aspră la
curăţarea şi eliminarea toxinelor, varza murată mai este cunoscută
şi pentru efectul său de stabilizare a tensiunii arteriale.

    Moarea - zeama de varză acră - se recomandă pentru detoxifierea
organismului, mai ales după sărbători, câte două, trei  pahare în
fiecare  zi.

    Şi ca să încheiem într-o notă optimistă dar şi cu îndemnul  de a nu
ignora  butoiul cu varză murată, chiar dacă nu miroase prea  plăcut,
se  spune că  undeva, intr-un spital, era un bolnav de cancer  căruia  
medicul de salon nu-i mai dădea zile multe. La vizita zilnică nici nu se
mai oprea la patul lui. Dădea a lehamite din mână,  spunând "moare!"
şi trecea mai departe. Cunoscand verdictul medicului, familia a venit si
l-a luat  ca să moară  acasă. Mai mult din obisnuinţă dar şi ca încurajare,  
medicul i-a  recomandat să vină la control peste 6 luni deşi ştia că va  
muri. Dar surpriză! Exact la  6 luni, medicul se trezeşte în cabinet cu cel  
pe care deja il credea mort. L-a intrebat cum, ce a făcut de încă mai este
în viaţă şi arată aşa de bine la care fostul muribund  îi  răspunde:
- Păi, de câte ori treceaţi pe lângă patul meu, spuneaţi  "moare" şi eu,  
acasă, am băut două butoaie de moare.

               Varză murată, leac popular

    E modestă, ieftină şi pare a nu valora nici cât o ceapă degerată.

    Ştiai însă că a salvat mii de vieţi în Evul Mediu? Ştiai că a avut rolul
ei în descoperirea Lumii Noi? Ştiai că este singurul aliment de natură  
vegetală în care este prezentă vitamina B12?

    Ştiai că se numără  printre alimentele preferate ale faimosului căpitan Cook?

    Ştiai că odinioară era folosită drept unul dintre cele mai eficiente  remedii  
pentru vindecarea scorbutului?

    Ştiai că oamenii de ştiinţă au constatat ca persoanele care o consumă sunt
mai puţin expuse îmbolnăvirii de cancer? Varza murată este, da, un aliment  
minune. Cu toate că ne amintim de ea doar ocazional, varza murată se bucură
de anumite proprietăţi medicale şi nutriţionale ce merită menţionate.

    Varza murată este extrem de bogată în vitamina C (mai bogată chiar decât
alimentul în stare proaspată, crudă), vitamina ce oferă protecţie antioxidantă,
dar nu numai, ajutând astfel la fortifierea sistemului  imunitar al organismului.

    Varza  murată este cunoscută şi ca un puternic mineralizant şi remediu
impotriva anemiei. In compoziţia sa sunt prezente minerale şi vitamine
esenţiale pentru functionarea optimă a organismului: vitamine din complexul  
B şi minerale precum magneziu, acid folic, potasiu, fier, iod.

    Numai 100 g de varză murată asigură un sfert din doza zilnică de vitamina 
C  recomandată, iar un pahar-două pe zi de zeamă de varză pot face minuni
pentru persoanele anemice sau a celor suferind de hemoroizi.

    De asemenea, varza acră poate fi consumată cu încredere în curele de
slăbire întrucât conţine puţine calorii (20 calorii la 100  grame ) şi contribuie
la reglarea digestiei, înlesnând totodată  arderea grăsimilor. In timpul
procesului de fermentaţie, se formează acidul lactic ce acţionează pozitiv
asupra tractului digestiv curăţându-l de bacteriile dăunătoare şi ajutând
astfel la detoxifierea organismului.

    Pe lânga rolul său de eliminator al toxinelor din organism, varza murată
mai este cunoscută şi pentru efectul său de stabilizare a tensiunii arteriale.

    Recent, nutriţionistii secolului XX  apreciază varza murată drept un
puternic aliment afrodisiac pentru bărbaţi, ducând la creşterea potenţei
masculine. Conform unui alt studiu recent, femeile careconsumă varză
murată de 5 ori pe săptămână  prezinta un risc cu 70% mai scăzut de
a dezvolta cancer la sân.

    Virozele pot fi şi ele evitate prin consumul de varză acră, iar pentru
prevenirea gripei aviare varza murată este recomandată cu căldură de
către specialişti.

    Graţie conţinutului său de vitamina B12, varza  murată încetineşte
procesul de îmbătrânire, protejând sistemul nervos şi împiedicând
pierderile de memorie.
                                        ARGINTUL

    Pentru a ameliora setea, atunci când nu se poate bea nimic, puteţi
ţine în gură un obiect de argint. - Organismul unui om cu masa de 70
kg conţine aproximativ 0,07 mg de argint. - Cei care poartă bijuterii de
argint sunt mai calmi. - Argintul se foloseşte şi sub formă de aliaje cu
alte metale, la confecţionarea monedelor, la protezarea dinţilor, la
confecţionarea bijuteriilor şi tacîmurilor - Soluţiile coloidale de argint
se utilizează în medicină ca mijloace antiseptice, pentru tratarea
bolnavilor de tuberculoză. - Până la descoperirea penicilinei, argintul
era extrem de valoros, fiindcă era singurul dezinfectant cunoscut.
Un kilogram de aur preţuia cât 7 kilograme de argint. Azi, cu un
kilogram de aur, se pot cumpăra 74 kilograme de argint. Apa păstrată
în vase de argint are calităţile unui antibiotic natural extrem de eficient.
Încă din cele mai vechi timpuri, bogaţii mâncau cu tacâmuri de argint.
Preoţii împart sfînta împărtăşanie cu linguriţă de argint. Apa sfinţită
rezistă timp îndelungat dacă e ţinută în recipiente de argint.

    Ce au în comun aceste practici?
Argintul, un metal ale cărui virtuţi
terapeutice au fost ţinute în secret secole de-a rândul. Astăzi, ştiinţa a
făcut mii de teste care au confirmat că ionii de argint au efect bactericid.
Distrug circa 650 viruşi şi germeni, constituind astfel un dezinfectant
extrem de eficient. Dintre toate întrebuinţările curative ale argintului,
cea mai cunoscută este apa de argint, leac pe care-l cunosc şi astăzi
oamenii de la sate. Şi despre care se spune că ajută la menţinerea
sănătăţii şi păstrarea longevităţii.

   
Un medicament vechi de milenii Acum 4.000 de ani, medicii chinezi
făceau acupunctură cu ace de argint. Fenicienii navigau luni întregi
peste mări.
Ei transportau apa, vinul şi laptele în vase din argint, pentru
a le păstra nealterate un timp îndelungat. Vechii greci au observat că în
perioada războaielor, aristocraţii nu sufereau de dizenterie. Explicaţia:
foloseau tacâmuri şi veselă din argint care i-a protejat de multe epidemii
şi boli. Coloniştii americani care străbăteau Vestul puneau adesea un
dolar de argint în lapte pentru a-i întârzia alterarea. La începutul secolului,
doctorii prescriau nitrat de argint pentru ulcerele de stomac şi puneau
câteva picături de soluţie de argint în ochii nou născutului pentru a distruge
eventualele bacterii care ar fi putut provoca orbirea. Bijutierii care lucrează
cu argint sunt renumiti pentru sănătatea lor. Staţiile cosmice NASA şi MIR
folosesc argintul coloidal pentru transformarea apei reziduale în apă potabilă.

    Practic, argintul este un dezinfectant universal, adevărat medicament,
detronat însă de apariţia penicilinei şi uitat pe nedrept. Antibioticele sintetice
fac bine, dar au şi o serie de efecte dăunătoare, plus că organismele
patogene devin rezistente la acestea. N-ar fi mai bine să încercăm şi argintul?

   
Antibiotic şi antioxidant Rolul argintului în organismul uman poate fi descris
ca un "sistem imunitar secundar". Din rezultatele obţinute de dr. Hery Margraff
aflăm că argintul are capacitatea de a distruge în 6 minute peste 650 de
categorii de microorganisme patogene, virusuri, bacterii, paraziţi şi fungi.
Ca antibiotic natural, argintul luptă cu bacilulul dizenteriei, cu Salmonela,
Escherichia coli, Streptococul pneumoniae, Streptococul mutans (cauzator
principal al cariilor dentare) şi alte microorganisme dăunătoare. S-a mai
constatat că argintul este un puternic antioxidant natural, distrugând radicalii
liberi (cauza a peste 60 de boli printre care cancerul şi boala Alzheimer).
S-a demonstrat că argintul este şi un imuno-modulator, adică ajută la
creşterea imunoglobulinei din clasa A, M, G ca şi a limfocitelor T. În
domeniul chirurgiei, argintul e folosit la unirea vaselor cerebrale sau
închiderea defectelor de pe suprafaţa craniului (metoda Heingenheim).
A fost folosit la filtrele măştilor celor care se ocupau cu dezinfectarea în
timpul epidemiei de gripă aviară. Există mărturii şi ale bolnavilor care
s-au vindecat de cancer consumând apă de argint.

    De cât argint avem nevoie?
Strămoşii noştri primeau o oarecare doză
de argint prin hrană. Tehnologiile moderne din agricultură au distrus 85%
din rezervele de argint ale solului, astfel încât acest element nu mai există
în alimentele pe care le consumăm.
Conform unor studii americane,
deficitul de argint duce la scăderea imunităţii şi este unul dintre principalii
factori de creştere a afecţiunilor maligne din ultimele decenii. Cel mai
eficace aport de argint se face sub forma lui coloidală (particule de 0,001
microni), astfel este total inofensiv pentru organismul uman, care îl va
elimina în 24 de ore. Argintul coloidal se absoarbe în sînge foarte repede,
încă din cavitatea bucală. Cercetătorii au stabilit că 0,088 mg de argint
reprezintă cantitatea medie zilnică necesară organismului uman.
Organele noastre conţin argint, cel mai mult fiind în ţesutul creierului
mare, în nucleul celulelor nervoase, glandele sistemului endocrin,
partea exterioară a ochiului şi în oase.
Surse de argint Argintul coloidal
nu interacţionează cu alte medicamente şi nu are efect toxic asupra
organismului, nefiind un metal greu. Dat fiind faptul că el este în forma
coloidală, orice surplus se va elimina foarte uşor din organism şi nu se va
acumula în ţesuturi. Nu există riscul de supradozaj, iar argintul în forma
coloidală nu interacţionează cu alte medicamente. Şi Organizaţia Mondială
a Sănătaţii recomandă argintul coloidal ca fiind cel mai puternic dezinfectant
folosit în cazul apei potabile. Apa se poate folosi în mod preventiv, pentru
întărirea sistemului imunitar, sau ca un remediu valoros în terapia infecţiilor
şi a bolilor. Se iau 4 linguriţe pe zi de apă tratată cu argint coloidal, pe
stomacul gol. Leacul este util şi animalelor de companie. Această apă este
doar un adjuvant, nu exclude vizitele la doctor şi urmarea tratamentului
prescris.Cum putem obţine această valoroasă apă? Păstrînd apa potabilă
în vase de argint. Există în comerţ şi apă cu argint coloidal gata preparată.
Metalul preţios pentru sănătate poate fi obţinut şi din surse alimentare:
organismele animale acvatice, ouă, lapte de vacă şi de capră. Atenţie la
doză! În terapia cu apă de argint trebuie să ţinem cont şi de următorul
aspect: pigmentarea pielii. Aceasta devine albastră, dar numai în cazul
consumului exagerat de metal. Mai mult, excesul de argint în organism
conduce la apariţia celulelor canceroase, la slăbirea văzului şi la dereglări
psihice. Dar apa cu argint coloidal, obţinută cu tehnologii de ultimă oră,
nu produce asemenea pericole,dimpotrivă, este un bun remediu împotriva
microbilor. OMS recomandă 0,05-0,1mg argint pe fiecare litru de apă
potabilă. Consumul de argint coloidal este sigur chiar şi pentru femeile
însărcinate şi pentru cele care alăptează, ajută la dezvoltarea fetusului.
Mai există şi persoane alergice la acest metal, cărora nu le este indicat
tratamentul cu argint. Devin nervoase, contactează gastrite, ulcer stomacal
şi intestinal, au insomnii şi dureri de inimă, le amorţesc mîinile. O
particularitate a "oamenilor de argint" este că le plac dulciurile. Boli
învinse de un metal În ce cazuri este indicată terapia cu apă de argint?
Acnee, alergii, infecţii ale vezicii urinare, otită, tulburări de digestie,
infecţii ale prostatei şi căderea părului sînt numai cîteva dintre afecţiunile
care pot primi tratament cu apă cu argint coloidal. Este cel mai bun
remediu complementar pentru afecţiuni cronice ca hipertensiune arterială,
hepatită cronică, sinuzită, gastrită, ulcer, psoriazis, herpes. Cel mai simplu
şi eficient produs complementar împotriva gripei, inlcusiv a celei porcine,
şi a virozelor respiratorii. Se mai ştie că, acela care se spală pe faţă cu
apă de argint capătă un ten frumos. Rănile spălate cu apă de argint se
vindecă mai repede, nu se infectează şi cicatricele rămase după vindecare
sînt mai puţin vizibile. Şi pentru păstrarea suprafeţelor afectate de arsuri
cît mai aseptice este folosită tot apa de argint. Şi fiindcă tot e alertă de
gripă porcină pe mapamond, trebuie să ştim că apa de argint este un
excelent mijloc profilactic în timpul oricărei epidemii. Se recomandă câte
două linguriţe pe zi de apă de argint.

    Rezultate în tratarea bolilor grave.
Deoarece în SIDA în stare activă,sistemul imunitar reprimat al corpului
este expus atacului oricărui tip de boli, argintul coloidal este un
medicament netoxic perfect pentru a fi folosit datorită efectului sau
antibiotic pe scară largă. Un cercetător al Universităţii Brigham Young
a trimis argintul coloidal la două laboratoare diferite, printre care şi centrul
medical UCLA, care au răspuns: "Acesta a distrus nu numai virusul HIV,
ci orice virus pe care a fost testat în laborator".







Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cele mai sexi romance din anii 60-70-80

RUGACIUNE PUTERNICA DE LA MUNTELE ATHOS

Avea bunica… Avea bunicu’…