LUCRURI NESTIUTE DESPRE FAINA ALBA

Imagini pentru paine alba


   LUCRURI NESTIUTE DESPRE FAINA ALBA      CARE TE VOR LUA PRIN SURPRINDERE!


V-ati pus vreodata intrebarea de ce insectele pe care le regasiti in
punga de faina veche sunt moarte? Cred ca veti gasi raspunsul in
randurile care urmeaza.....

Regimul alimentar standard din intreaga lume este cauza principala a
mai multor afectiuni cronice, putand culmina cu cazuri de mortalitate.
Alimentatia zilelor noastre face victime, iar faina alba, folosita in
diferite preparate, nu se dezice de acest lucru!

In 1910, Curtea Federala a Districtului Missouri a declarat
 ca faina alba 000 nu poate fi consumata de oameni.
 Insa, din nefericire, conform lui H.W. Wiley, primul bucatar din cadrul Administratiei
Alimentare si de Medicamente, legea "a fost abolita datorita
influentelor politice ale morarilor" si "de atunci nu a mai fost
semnalat niciun pericol in cadrul AAM". Cazul este tratat in cartea
lui Wiley, intitulata ,,Istoria unei crime impotriva legii pentru mancare sanatoasa".

In zilele noastre, faina este fabricata din grau tratat cu fungicide,
pesticide si insecticide, incepand de la procesul de semanare a
graului si pana la ambalarea produsului finit. Din 1910 si pana acum,
peste 60 de produse chimice au fost aprobate pentru a albi faina.

Cinci lucruri nestiute despre faina alba, care te vor lua prin surprindere!

1. Nu contine nutrienti

Producatorii de faina alba indeparteaza mai intai tărâţea  din semintele
de grau, adica cel de al saselea strat exterior, precum si germenii
care contin 76% din vitamine si minerale. 97% din fibre sunt risipite.
Acelasi lucru se intampla si cu vitamina E, cu 50% din cantitatea de
calciu, cu 70% din fosfor, cu fierul, cu magneziul si cu vitaminele B.

2. Contine bromat de potasiu

Dupa cele mai sus mentionate, faina este supusa unui proces de albire
si conservare folosind dioxidul de clor. Apoi se adauga calcar, alaun
si carbonat de amoniu, pentru a-i da un aspect cat mai atragator
pentru consumatori. In stadiul final de prelucrare, faina este tratata
cu un agent antisarare, numit sorbitan monosaturat. Alaturi de acest
agent nociv, se adauga inca unul, numit bromat de potasiu - un oxidant
puternic, ce provoaca cancer. Agentia Internationala de Cercetare a
Cancerului a clasat bromatul drept un cancerigen de grupa 2B.

3. Este un insecticid natural

Stiai ca daca o insecta intra in punga cu faina si incepe sa o
manance, va muri? Faina alba este un insecticid natural, care are
efect letal asupra insectelor care o consuma.

4. Contine L-cisteina

L-cisteina este un amino acid esential, care se gaseste, de obicei, in
compozitia celor mai multe produse de patiserie, avand rolul de a
accelera procesarea industriala. De asemenea, blatul de pizza,
biscuitii, pastele si chiflele fast food contin acest ingredient.
Desi poate fi produsa in laborator, l-cisteina folosita in produsele
de panificatie este obtinuta prin metode ieftine, care includ
extragerea ei din pene animale, coarne de vaca, par uman si produse
petroliere. Dezgustator, nu-i asa? Majoritatea l-cisteinei este de
provenienta chineza.

5. Favorizeaza declansarea diabetului

Faina alba contine aloxan. Aceasta substanta ofera painii un aspect
pufos si aerat. Conform studiilor, aloxanul distruge celulele beta ale
pancreasului. Aceste efecte sunt atat de nocive, incat medicina
naturista a numit substanta "posibila toxina a celulei beta". In ciuda
toxicitatii declarate a aloxanului, substanta nu a fost inca
interzisa. Vestea buna este ca actiunea aloxanului poate fi
contracarata de vitamina E. Conform unui studiu al medicilor, efectuat
pe cobai de laborator, vitamina E a protejat organismul de efectele
nocive ale administrarii de aloxan.




_.__,_.


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cele mai sexi romance din anii 60-70-80

Avea bunica… Avea bunicu’…

Istorta Romaniei in 16 episoade din « grotele Vaticanului »