Modul CORECT de preparare a ciupercilor la grătar sau cuptor!
Modul CORECT de preparare a ciupercilor – Ciupercile la grătar reprezintă o soluție rapidă pentru o masă simplă, vegetală și proteică în același timp. Timpul necesar preparării este foarte mic, se pot folosi diverse combinații pentru a obţine preparate gustoase.
Numeroase studii au demonstrat faptul că ciupercile champignon reduc semnificativ evoluția diabetului datorită conținutului foarte mic de carbohidrați,O sută de grame de ciuperci champignon au 25 de calorii și sunt bogate în proteine, vitaminele B1, B2, niacin, folaţi, minerale : fier, fosfor, potasiu și oligoelemente.
În plus, acestea au un indice de sațietate ridicat, așa că pot fi de mare ajutor în curele de slăbire, cu o singură mențiune: nu se pregătesc cu ulei.
Modul CORECT de preparare a ciupercilor – O variantă foarte bună este prepararea ciupercilor la grătar sau cuptor…
– Dacă nu vă plac ciupercile champignon, puteţi folosi pleurotus sau ciuperci de pădure.
– Ciupercile pot fi curățate sau spălate foarte bine și șterse cu un prosop.
– La final, se poate adăuga sare, după gust.
Modul CORECT de preparare a ciupercilor – Alegeţi una dintre variantele de mai jos, vă garantez că toate sunt delicioase:
1.Ciuperci cu unt de cocos şi mărar
Toacaţi mărunt codițele de la ciuperci, adaugaţi puțin unt de cocos și mărar tocat, apoi umpleţi pălăriile cu acest amestec.
2.Ciuperci cu pătrunjel și lămâie
Este variantă cea mai slab calorică, dar foarte gustoasă.
Tocaţi pătrunjelul și presăraţi-l peste ciupercile deja gătite, apoi stoarceţi puțină zeamă de lămâie peste ele.
3.Combinate cu alte legume, precum dovlecei, roșii, ceapă, vinete sau ardei gras
Legumele se taie felii, sau rondele, se condimentează după gust și se țin pe grătar până se rumenesc.
Pentru a satisface și pofta de dulce, puneţi pe grătar câteva felii de ananas, este absolut delicios şi, în plus, ajută digestia.
Modul CORECT de preparare a ciupercilor – Sugestie personală:
– Pentru a intensifica arderile, condimentați cu piper, chilli sau paprika.
– Orice rețetă aţi alege, ciupercile se lasă pe grătar sau în cuptor aproximativ 15-20 de minute, până când se înmoaie și se rumenesc ușor.
– Se servesc calde, dar sunt foarte bune și pe post de gustare la birou sau când nu aveţi foarte mult timp la dispoziție…
– Pentru o doză în plus de sănătate, puteţi adăuga puțin usturoi tocat, în oricare dintre sugestiile de mai sus.
– De asemenea, puteţi adăuga brânză rasă, caşcaval iar pentru o variantă vegană şi mai puţin calorică, tofu.
– Personalizaţi reţetele, combinând ingredientele și testând cât mai multe variante.
Vă doresc poftă bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Lasati un comentariu