dezlegare la slaninuta cu ceapa si o gura de tuiculita




Cu drag...
Dezlegarea la slană
O veste de ultimă oră a generat agonie și extaz în neamul românesc: s-a demonstrat că, de fapt, slana strămoșească face bine la corpul omului! Patrioții se simt răzbunați și privesc cu încredere spre viitor, țăranul din noi jubilează, românul prudent și-a umplut deja frigiderele cu slăninuțe, să fie acolo, în caz că nu se mai bagă slană în supermarketuri, printre vegetarieni domnește deruta, iar în rândul veganilor se înregistrează sinucideri în masă. Clienții de ora 12  de la Mega Image-ul din colț își compun în continuare salatele bio pentru prânz, dar cumpără și 100 de grame de slănină pe care o mănâncă, pe șest, în WC-ul instituției. Strategii din industria alimentară au hotărât și ei să facă stocuri de slănină și să dea lovitura pe piața mondială, re-echilibrând astfel balanța de plăți a țării. Mă rog, tevatură mare!
          Dar despre ce este vorba?
          Iată ce ne anunță DC News în articolul Slănină cu ceapă. De ce e BINE să mâncăm:
Slănina întărește sistemul imunitar, această calitate datorându-se acidului arahidonic, care favorizează scăderea colesterolului, îmbunătățește funcțiile de protecție ale organismului și, de asemenea, este necesar pentru producerea compușilor chimici responsabili pentru răspunsurile imune și reacțiile inflamatorii.
Slănina este  un aliment fără E-uri, coloranți și conservanți, fiind recomandată de nutriționiști.
Mai mult, slănina face miracole în corpul nostru și anulează efectele presupuselor vicii ale omului: fumatul, băutul, ba chiar și îngrășatul:
                         - Cantități mici de grăsime sânt de folos pentru inimă și vasele de sânge, reglementează contracțiile musculare ale organelor interne, inclusiv ale mușchiului cardiac, și sprijină tonusul vascular;
                       - Fumătorii au, de asemenea, un beneficiu dacă mănâncă putina slănină, datorită faptului că ea conține seleniu. Acest microelement întărește sistemul imunitar și previne oxidarea în organism. Astfel, pagubele produse de țigări se reduc parțial;
                       - Slănina încetinește și intoxicarea alcoolică, prin acoperirea pereților stomacului cu grăsime și crearea pansamentului gastric, care previne absorbția rapidă de alcool din stomac. Alcoolul trece mai departe în intestin, unde totuși va fi absorbit, dar treptat.
Am vrut să mă conving, așa că am căutat și alte surse. Și am găsit:
- Mușchiulețul de porc are doar 4% grăsime și e considerat cel mai fraged și mai sănătos tip de carne.
- Grăsimea de porc are o cu totul altă compoziție, 2/3 dintre lipide sânt reprezentate de acizii grași mono și poli-nesaturați, asemănători cu cei din uleiul de măsline, de aceea slănina de porc e gustoasă și fragedă.
Alături de ulei și unt, slănina e o formă de grăsime care poate fi folosită la gătit sau pusă pe pâine. E mult mai stabilă la încălzire decât untul și mai săracă în calorii decât uleiul.
 
Și asta nu e tot! „Grăsimea de porc este utilizată pe scară largă în medicina populară, încă din negura timpului" – ne anunță un alt site. Iată câteva rețete din bătrâni:
Remediu pentru dureri de articulații. Înainte de culcare, se freacă bine articulațiile bolnave cu untură topită sau cu slănină veche, tocată prin mașina de carne, la care se adaugă o lingură de miere de albine. Deasupra se aplică celofan sau hârtie de pergament, se învelește cu un fular sau un batic de lână și se lasă să acționeze peste noapte;
Tulburarea mobilității articulare după traumatisme. Zona afectată se freacă cu 100 g grăsime de porc, amestecată cu o lingură de sare, apoi se bandajează cu un strat gros de lână;
Mastita. Pe locul inflamat se aplică o felie subțire de slănină veche, deasupra se pune o bucată de staniol de la o ciocolată sau dintr-un pachet de țigări și se bandajează sau se lipește cu leucoplast;
Eczemă. Se topește slănină nesărată și se răcește la 35 de grade. Se amestecă bine 2 linguri de grăsime topită cu albușuri de la 2 ouă crude, 100 g pastă din fructe de solanum (zârnă, lăsnicior), 3 linguri suc de rostopască. Alifia se lasă la macerat 2-3 zile, la rece, apoi se ung locurile bolnave de 2 ori pe zi;
Dureri de dinți. O felie mică de slănină nesărată se aplică pe dintele dureros, între gingie și obraz, pentru 15-20 de minute. Durerea de dinți dispare treptat.
Pinten osos (ciocuri). Preparați un unguent din 100 g slănină nesărată de porc, tocată mărunt, un ou crud și 100 ml oțet concentrat (esență).
Borcanul cu amestecul se ține într-un loc întunecos, până la dizolvarea completă a slăninii, amestecând periodic.
Înainte de procedură, călcâiul se ține în apă fierbinte, apoi se aplică pe zona dureroasă un tampon de vată îmbibat în unguent. Compresa se aplică pe timp de noapte, dimineața se spală talpa cu apă caldă.
Durata tratamentului este de 5-7 zile.
Și ceapa, în toată povestea asta? Ei bine, ceapa are și ea meritele ei, dar în combinație cu slana, este doar fudulie. Și parfum! Drept care o mare firmă farmaceutică a pregătit deja apa de gură Ceapă'n Dale, singura apă de gură ceapofugă din lume.
Înarmat cu toate aceste noi informații științifice, privesc deja cu alți ochi spre porcăriile care mă așteaptă de sărbători: mănânci și ești sănătos & vânjos! Ce îmi pot dori mai mult?
Vă urez deci și dumneavoastră sărbători fericite, cu slană sănătoasă!
Acum trebuie spus ca si slanina trebuie sa fie de la un porc crescut fara antibiotice, hormoni de crestere si cine mai stie cu ce ii indoapa pe sarmanii porci cei din fermele porcine!
 



Avast logo
This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com





Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cele mai sexi romance din anii 60-70-80

RUGACIUNE PUTERNICA DE LA MUNTELE ATHOS

Avea bunica… Avea bunicu’…