Lună albastră – sângerie. Unui fenomen extrem de rar!

Imagine în linie



> Pregătiți-vă!  Pe 31 ianuarie 2018, vom fi martorii unui fenomen extrem de  rar! O super Lună albastră – sângerie.

> Evenimentul combină  trei fenomene în același  timp. O super lună,   sângerie și eclipsă totală de lună, fenomen care se  petrece pentru prima oară în 150 de ani, potrivit  NASA.

> Luna va avea dimensiuni colosale, va fi cu 14% mai mare  decât este de obicei și cu 30% mai strălucitoare decât  în mod normal.

> Este super Lună fiindcă va fi foarte aproape de Pământ,  iar asta se poate fiindcă orbita lunii este ovală, nu  rotundă.
>
> A doua parte a spectacolului este culoarea sa. I se spune  și albastră fiindcă este a doua lună plină din luna  aceasta!
>
> Ea nu este albastră, de fapt. Doar că luna plină va  coincide și cu eclipsa totală lunară, fenomen care  poartă denumirea de "lună sângerie".
>
> Se petrece atunci când Pământu  i  l este poziționat între Soare și Lună, determinând  lumina solară să treacă prin atmosferă, care va filtra  lumina albastră, rămânând doar  m  portocaliul și roșul.
>
> Cele trei evenimente astrale se petrec toate într-un  spectacol ceresc total în data de 31 ianuarie.
>
> Ora va varia, în  funcție de locația dumneavoastră. Fenomenul va fi cel mai  vizibil și spectaculos în partea de vest a Americii de  Nord, în Asia, Australia  și peste tot în emisfera  estică. Aceste trei evenimente  au mai avut loc simultan acum mai bine de 150 de ani.

> Oamenii au mai văzut o eclipsă totală de lună albastră  în 1866.
>
> Următoarea Lună Sângerie va fi pe 19 ianuarie 2019, va fi  super lună, dar nu și albastră și va fi vizibilă în  toată America.
>
> Spre deosebire de eclipsa solară, la eclipsa de lună este  în ordine să ne uităm fără dispozitive de protecție a  ochilor și chiar este recomandat să nu ratați acest rar  spectacol ceresc!



Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cele mai sexi romance din anii 60-70-80

Avea bunica… Avea bunicu’…

Suleyman Magnificul toate episoadele online traduse