CUM MANCAM fara nitrati.

1. VARZA

Îndepărtând frunzele superioare și ciocanul de varză, veți elimina din aceasta o parte bună din nitrați.

2. CARTOFUL

Nitrații se acumulează imediat sub coaja și în mijlocul cartofului.
Unica soluție de a scăpa de nitrați este să aruncați apa în care au
fiert  cartofii.

3. DOVLECEII, CASTRAVEȚII,  VINETELE

Castraveții ecologici puri trebuie să fie de culoare verzuie
deschisă. Dacă însă sunt de culoare verde închisă, atunci cu siguranță s-au utilizat nitrați la creșterea lor.

Primii dovlecei și vinete trebuie curățite de coajă. De asemenea
trebuie îndepărtat cotorul, acesta este cea mai infectată parte a lor.

4. SALATA VERDE, PĂTRUNJELUL, MĂRARUL ȘI ALTE VERDEȚURI

Verdeața absoarbe destul de activ nitrații, iar înainte de a fi
consumată trebuie ținută în apă nu mai puțin de o oră și clătită bine.

5. ROȘIILE

Cu cât coaja lor este mai groasă, cu atât mai multe chimicale conțin.
Niciodată nu cumpărați roșii de culoare portocalie-roșie. Nervurile
groase și pulpa de culoare albă din interiorul acestora este un semn al nitraților.Dacă totuși ați cumpărat astfel de roșii, țineți-le în apă rece timp de o oră înainte să le consumați.

6. SFECLA, MORCOVUL ȘI RIDICHEA

În aceste legume marea parte a nitraților este concentrată pe capete:
lângă frunze și înspre coadă. Aceste părți trebuie neapărat
îndepărtate înainte de consum. Nu cumpărați sfecla cu codița
răsucită. În cazul morcovului trebuie tăiat 1 cm din codiță, iar
partea verde trebuie îndepărtată  în totalitate.

7. STRUGURII

Pentru păstrarea acestora timp îndelungat ei sunt tratați cu
fungicide. Tot ce este necesar să  faceți este să-i spălați bine sub jet de apă.

8. PEPENELE VERDE

Nu cumpărați niciodată un pepene verde tăiat în jumătate și înfășurat în folie alimentară. Suprafața acestuia este un mediu favorabil apariției și înmulțirii bacteriilor și microorganismelor. Dacă pepenele are pe interior dungi de culoare gălbuie atunci el a fost crescut cu nitrați. Puteți face un mic test: puneți într-un pahar cu apă rece o bucată de pepene. Dacă apa își schimbă culoarea atunci conține nitrați. Dacă doar s-a tulburat un pic, atunci nu conține nitrați.

9. PERELE ȘI MERELE

Înainte să le cumpărați, încercați să le atingeți. Dacă sunt
lipicioase, atunci au fost tratate cu difenil (DDT), pentru un timp
mai mare de păstrare. În Uniunea Europeană și în USA acesta este
interzis din cauza efectelor sale cancerigene și alergice asupra
organismului. Aceste fructe trebuie curățate de coajă.

10.  NOTA

Cele mai "dăunătoare" fructe sunt cele importate din Turcia, Olanda, Israel și Egipt.
Motivul: solul din aceste țări este foarte sărac și pentru obținerea
unor roade bogate sunt folosite multe  îngrășămintele chimice.
Sperăm ca aceste sfaturi să vă fie de ajutor și să consumați, pe cât
posibil, fructele si legumele 100% BIO.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Suleyman Magnificul toate episoadele online traduse

O BAUTURA CARE DESFUNDA ARTERELE SI PROTEJEAZA IMPOTRIVA BOLILOR DE INIMA!

Istorta Romaniei in 16 episoade din « grotele Vaticanului »