TUICA+ARDEI IUTE=SANATATE SI VOIE BUNA
Ardeiul iute: iti vine sa crezi?
Unele dintre beneficiile pentru sănătate ale ardeiului iute sunt aproape incredibile, iar reputaţia acestuia este în continuă creştere, în urma cercetărilor medicale. Ardeiul iute poate contribui la distrugerea celulelor canceroase din prostată, plămâni, pancreas şi poate opri un atac de cord în maxim 30 de secunde.
Ardeiul iute face parte din familia capsicum şi este cunoscut sub denumirea de capsicum annuum. El ajută la stimularea metabolismului, prin acţiunea pe care o are asupra structurii venoase.
Ardeiul iute face parte din familia capsicum şi este cunoscut sub denumirea de capsicum annuum. El ajută la stimularea metabolismului, prin acţiunea pe care o are asupra structurii venoase.
Cuprins articol:
1. Generalităţi
2. Beneficiile pentru sănătate
3. Lupta împotriva inflamaţiei
4. Ameliorarea pe cale naturală a durerii
5. Beneficiile cardiovasculare
6. Ardeiul iute ameliorează sinusurile congestionate
7. Stimulează imunitatea
8. Prevenirea ulcerului gastric
9. Pierderea kilogramelor
2. Beneficiile pentru sănătate
3. Lupta împotriva inflamaţiei
4. Ameliorarea pe cale naturală a durerii
5. Beneficiile cardiovasculare
6. Ardeiul iute ameliorează sinusurile congestionate
7. Stimulează imunitatea
8. Prevenirea ulcerului gastric
9. Pierderea kilogramelor
Beneficiile pentru sănătate
Nu este nimic mai uimitor decât efectele pe care ardeiul iute le are asupra sistemului circulator, cum ar fi alimentarea elementelor vitale din structura celulară a capilarelor, venelor, arterelor şi ajutorul oferit pentru echilibrarea tensiunii arteriale. De aceea, ardeiul iute este unul dintre cele mai potrivite remedii pentru hipertensiunea arterială, curăţă arterele şi contribuie la diminuarea valorilor colesterolului rău sau trigliceridelor. Având în vedere că bolile cardiovasculare sunt ucigaşul numărul unu la nivel mondial, proprietăţile ardeiului iute sunt deosebit de importante. Ardeiul iute este benefic atât pentru stomac cât şi tractul intestinal, deoarece stimulează mişcarea peristalică a intestinului, ajută la eliminarea fecalelor şi contribuie la reconstrucţia ţesutului din stomac, facilitând vindecarea leziunilor stomacale şi ulcerelor intestinale.
Atunci când se consumă ardei iute, acesta declanează o senzaţie de căldură în tot corpul, din acest motiv chiar a fost una dintre plantele recomandate în caz de degerături. Usturător şi picant, ardeiul iute este adăugat în diverse feluri gustoase de mâncare din întreaga lume. Iuţeala este determinată de o concentraţie ridicată de capsaicină, studiată pentru utilizările ei pe scară largă, de la reducerea efectelor durerii, beneficii cardiovasculare precum şi capacitatea de a preveni apariţia cancerului.
Capsaicina are un rol esenţial în deschiderea şi drenarea pasajelor nazale congestionate. În plus, alături de conţinutul ridicat de capsaicină, ardeiul roşu este o sursă excelentă de vitamina A, prin concentraţia de carotenoizi pro-vitamina A, inclusiv beta-caroten. Beta carotenul este nu doar un antioxidant puternic, ci poate fi convertit în organism în vitamina A, un nutrient esenţial pentru sănătatea tuturor ţesuturilor epiteliale (cele care căptuşesc toate cavităţile corpului, inclusiv tractul respirator, gastro-intestinal şi tractul reproductiv). Beta-carotenul poate fi util în reducerea simptomelor astmului, osteoartritei şi artritei reumatoide. În plus, activitatea sa antioxidantă contribuie la prevenirea daunelor radicalilor liberi care pot determina ateroscleroza, cancer de colon, diabet zaharat şi alte complicaţii, cum ar fi leziuni ale nervilor şi boli de inimă.
Lupta împotriva inflamaţiei
Ardeiul iute conţine capsaicină, care încălzeşte corpul şi este un inhibitor puternic al substanţei P, o neuropeptidă asociată cu procesele inflamatorii. Cu cât este mai iute un ardei, cu atât aconţine mai multă capsaicină. În prezent se studiază efectele capsaicinei ca tratament pentru tulburările fibrelor nervoase senzoriale, inclusiv dureri asociate cu artrita, psoriazis şi neuropatie diabetică. Atunci când animalele injectate cu o substanţă care provoacă artrita inflamatorie au fost hrănite cu alimente care conţineau capsaicină, debutul artritei a fost întârziat şi inflamaţia a fost redusă în mod semnificativ.
Ameliorarea pe cale naturală a durerii
Capsaicina aplicată local, s-a demonstrat în urma studiilor, ar fi un tratament eficient pentru durerile de cap şi cele provocate de osteoartrită. Multe din studiile care se refereau la gestionarea durerii cauzate de neuropata diabetică, au enumerat beneficiile aplicării locale a capsaicinei şi rolul ei în atenuarea durerii asociate cu această condiţie. În urma unui studiu de amploare, pacienţi cu psoriazis au folosit preparate topice care conţineau fie capsaicină, fie placebo. Cei din prima categorie au raportat o îmbunătăţire semnificativă a simptomelor. Principalul efect secundar ar fi resimţirea unei senzaţii de arsură în zona aplicată.
Beneficii cardiovasculare
Ardeiul roşu iute, s-a dovedit a reduce nivelul colesterolului din sânge, a trigliceridelor şi agregarea plachetară, crescând în acelaşi timp capacitatea organismului de a dizolva fibrina, o substanţă cu rol important în formarea cheagurilor de sânge. Oamenii care consumă din belşug ardeiul iute, au şanse mai mici de a face atac de cord, accident vascular cerebral sau embolie pulmonară.
Ardeiul iute ameliorează sinusurile congestionate
Capsaicina nu reduce doar intensitatea durerii ci stimulează fluidizarea secreţiilor de mucus din plămâni sau fosele nazale. Capsaicina este similară cu un compus care se regăseşte în multe remedii pentru răceală, cu rol în ameliorarea congestiei nazale, diferit fiind doar timpul de acţiune (capsaicina acţionează mult mai repede). Un ceai cu ardei iute stimulează rapid scurgerea mucoaselor din pasajele nazale, ameliorând nasul înfundat şi congestionat.
Stimulează imunitatea
Ardeiul iute de culoare roşu aprins are un conţinut ridicat de betacaroten sau provitamina A. Două linguriţe de ardei iute pisat, furnizează 47% din valoarea zilnică de vitamina A, cu rol important în lupta anti-infecţie şi esenţială pentru sănătatea ţesuturilor epiteliale, inclusiv membranele mucoase care acoperă pasajele nazale, plămânii, tractul intestinal şi cel urinar. De asemenea, vitamina A este prima linie de apărare împotriva agenţilor patogeni, invadatori.
Prevenirea ulcerului gastric
Ardeiul iute are o reputaţie negativă şi nemeritată de a contribui la apariţia ulcerului gastric. Nu doar că ardeiul iute nu provoacă ulcerul gastric ci chiar poate ajuta la prevenirea acestuia prin distrugerea bacteriilor care pot fi ingerate, stimulând în acelaşi timp celulele mucoasei stomacului să secrete sucuri de protecţie, care împiedică formarea ulcerului. De fapt, consumul de ardei iute este asociat cu diminuarea riscului de ulcer gastric.
Pierderea kilogramelor
Căldura care este resimţită de către o persoană în urma consumului de ardei iute este energie care rezultă în urma arderii caloriilor. Chiar şi ardeii roşii conţin substanţe care contribuie la termogeneză şi la consumul de oxigen, chiar şi mai mult de 20 de minute după ce sunt consumate.
Ţuica de prune, efecte asupra sănătăţii
Tradiţionala ţuică de prune era odinioară folosită pentru vindecarea bolilor de inimă şi de stomac. Ţuica de prună slabă conţine o anumită cantitate de vitamine A, B, C, D1 şi D2.
De altfel, ţuica de prune fiartă, nu foarte fierbinte, consumată moderat, este, în ciuda celor crezute, benefică funcţiilor hepatice, avide în anotimpul rece de vitamine şi săruri. Se recomandă ţuica de prune slabă în dischinezii biliare, probleme de decongestionare hepatică, constipaţii cauzate de factori alimentari.
Ţuica este antianemic. Cercetătorii germani au descoperit ca în extractele distilate de prună există 6 tipuri de substanţe cerute de celulele roşii sanguine, ce sunt rapid absorbite în stomac. Aceste substanţe, prezente din abundenţă în ţuica, pot creşte cu peste 120% viteza de producere a hemoglobinei si chiar a producerii de hematii (celule rosii ale sangelui, care transporta oxigen). În plus, ţuica de prune are un bogat conţinut în fier, nucleul metalic al hemoglobnei din globulele roşii.
Enzima are rolul de a reduce depunerile de colesterol de pe arteridele capilare coronariene, vasele care aduc sangele la inimă.Este prezentă în alte 120 de medicamente naturiste diferite,cu rol înprevenirea aterosclerozei si, implicit, a infarctului miocardic,medicamente care sunt foarte scumpe în SUA, Canada şi Marea Britanie (depăşesc în medie 140 de dolari pentru o cura de 45 dezile).Consumarea zilnica a 32,12 ml tuica de pruna este o eficienta metoda de a reduce probabilitatea de aparitie a unor boli de inimă datorate aterosclerozei. Acest tip de profilaxie are un preţ de 14.000 de ori mai mic decaât în cazul unei medicaţii naturiste cu extract de cactus, ambalat în SUA.
Antianemic
Cercetatorii germani au descoperit ca in extractele distilate de pruna exista 6 tipuri de substanţe cerute de celulele roşii sanguine, rapida absorbabile în stomac, o data cu vaporii de alcool. Aceste substanţe, prezente din abundenţǎîn ţuică,pot creşte cu peste 120% viteza de producere a hemoglobinei şi chiar a producerii de hematii (celule roşii ale sângelui, care transportă oxigen).In plus, ţuica de pruna are un bogat conţinut în fier,nucleul metalic alhemoglobnei din globulele rosii.Dar acest lucru nu inseamna nici pe departe ca anemia se previne cu tuica, în lipsa unei alimentatii corespunzatoare recomandate demedic.Dimpotriva, un consum zilnic de tarie de pruna fara o alimentatie adecvata, poate avea efecte nefaste chiar şi pentru un organism sanatos.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Lasati un comentariu