Atac informatic la Adobe



Compania Adobe Systems a anunţat că serverele sale au fost victima unui atac informatic prin care hackerii au obţinut acces la datele personale a 2,9 milioane de clienţi, inclusiv privind carduri de debit şi de credit.
Hackerii au piratat totodată codul-sursă al Adobe Acrobat, folosit pentru crearea de documente PDF, şi al soft-urilor ColdFusion şi ColdFusion Builder, folosite la crearea de aplicaţii internet.
Compania cu sediul la San Jose (California) şi-a cerut scuze şi a subliniat că lucrează împreună cu partenerii săi externi, bănci şi agenţii federale de aplicare a legii pentru a limita la minim intruziunile în conturile clienţilor şi pentru a-i trage pe răspundere pe cei responsabili de atac. Adobe a anunţat de asemenea că resetează parolele clienţilor afectaţi din întreaga lume şi i-a prevenit pe utilizatori să-şi schimbe parolele folosite şi la alte site-uri.
 "Atacurile cibernetice sunt una din realităţile nefericite ale lumii afacerilor de astăzi", a remarcat pe blogul său Brad Arkin, director pentru securitate la Adobe.
Sursa: www.capital.ro – 05.10.2013

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cele mai sexi romance din anii 60-70-80

Avea bunica… Avea bunicu’…

Istorta Romaniei in 16 episoade din « grotele Vaticanului »