Dulceata de Ardei Iute
Dulceata de Ardei Iute
Ingrediente:
- Pentru 1 portie:
- 500 g ardei iute- verde
- rosu si galben
- 500 g zahar
- 500 ml otet de 9 grade
Preparare:
Fierbeti 20- 30 min otetul cu zahar sau pana ce acesta se leaga la fel ca siropul de la dulceata.
Intre timp, spalati si zvantati ardeii iuti. Taiati-i rondele (daca se doreste o dulceata mai putin iute, indepertati intai semintele si vinisoarele ardeilor, macar partial, apoi feliati-i. Atentie! Lucrati doar cu manusi.).
Adaugati ardeiul feliat si fierbeti in continuare inca 20- 30 min in functie de cat de legata vreti sa fie dulceata. Si cum “siropul“ este cel mai apreciat, nu exagerati cu fierberea dulcetii.
Turnati fierbinte in borcanele sterilizate si puneti-le rasturnate pe capac, intre paturi, pana se racesc complet.
Etichetati si dati la camara. Se pastreaza foarte bine mai mult de 24 luni.
Asteptati 2- 3 saptamani pentru a fi savurata in adevaratul sens al cuvantului.
Serviti ca garnitura la fripturi, preparate cu carne, in general; ca adaos la ciorbe, sosuri, tocanite, paste, omlete, pizza, aluaturi cu umpluturi de carne si cascaval, etc; merge de minune langa varza cu carne sau la orice mancare la care de obicei adaugi ardeii clasici in otet.
Intre timp, spalati si zvantati ardeii iuti. Taiati-i rondele (daca se doreste o dulceata mai putin iute, indepertati intai semintele si vinisoarele ardeilor, macar partial, apoi feliati-i. Atentie! Lucrati doar cu manusi.).
Adaugati ardeiul feliat si fierbeti in continuare inca 20- 30 min in functie de cat de legata vreti sa fie dulceata. Si cum “siropul“ este cel mai apreciat, nu exagerati cu fierberea dulcetii.
Turnati fierbinte in borcanele sterilizate si puneti-le rasturnate pe capac, intre paturi, pana se racesc complet.
Etichetati si dati la camara. Se pastreaza foarte bine mai mult de 24 luni.
Asteptati 2- 3 saptamani pentru a fi savurata in adevaratul sens al cuvantului.
Serviti ca garnitura la fripturi, preparate cu carne, in general; ca adaos la ciorbe, sosuri, tocanite, paste, omlete, pizza, aluaturi cu umpluturi de carne si cascaval, etc; merge de minune langa varza cu carne sau la orice mancare la care de obicei adaugi ardeii clasici in otet.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Lasati un comentariu