Iată ce se ascunde în interiorul renumitelor ouă Faberge



Mai jos îți prounem să vezi ce conțin toate ouăle din Muzeul Faberge și să te convingi că sunt într-adevăr excepționale.



Renumitele ouă Farberge au fost realizate de către bijutierul rus, care a purtat acest nume – Peter Carl Faberge. Inițiativa i-a aparținut țarului Alexandru al III-lea al Rusiei, care în anul 1885 i-a cerut acestuia să realizeze o bijuterie în formă de ou de Paște pentru soția sa.
În prezent, în lume se cunoaște despre existența a 71 de ouă Faberge, însă s-au păstrat până acum doar 65. Acestea au fost realizate doar din materiale prețioase: aur, argint și pietre scumpe. Tradiția de a oferi soțiilor astfel de cadouri cu anumite ocazii a fost continuată și mai departe, de către fiul lui Alexandru al III-lea. Timp de 32 de ani, până la revoluția bolșevică din 1917, Faberge a creat peste 50 de astfel de ouă destinate famiilor țarului.
Cea mai mare colecție de astfel de bijuterii (11 ouă) se află în Sankt Petersburg, la Muzeul Faberge. Recent angajații acestui muzeu au arătat tuturor prin intermediul unui filmuleț ce se ascunde în interiorul acestor ouă. Fiecare exemplar este unic și are o tematică aparte.
Cel mai renumit ou realizat de către Faberge a fost cel de la încoronarea țarului Nicolae al II-lea. În interiorul său se află o trăsură similară cu cea în care se deplasa familia imperială.

Cel mai modest și ieftin ou Faberge a fost cel realizat în 1916 și simboliza începerea Primului Război Mondial. Țarul Rusiei i-a dat indicația lui Faberge să facă un ou fără a folosi materiale scumpe, întrucât perioada în care se aflau nu era una de mare bucurie. Astfel, bijutierul a folosit doar metal simplu la executarea acestuia.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cele mai sexi romance din anii 60-70-80

Avea bunica… Avea bunicu’…

Suleyman Magnificul toate episoadele online traduse