Cunoașteți care este diferența dintre diamant și briliant?


Cunoașteți care este diferența dintre diamant și briliant?

Vă plac bijuteriile? Cu siguranță, doamnele știu să răspundă cel mai bine la această întrebare și ar da orice să primească în dar un diamant. Sau, de ce nu, un briliant. Dar iată care este diferența dintre cele două.

Briliantul, un diamant tăiat în 57 de fațete

Vreți să cumpărați un diamant sau un briliant? Atunci, cu siguranță, ar trebui să cunoașteți care este diferența dintre cele două pietre prețioase. Potrivit specialiștilor, piatra prețioasă în sine este diamantul, briliant fiind doar un diamant tăiat în 57 de fațete. Cu alte cuvinte, diamantul este acea rocă neșlefuită și netăiată, în timpul ce briliantul este forma finală a diamantului, opera unui maestru în bijuterii. Interesant este faptul că pentru prima dată în lume s-a făcut o tăietură în formă de briliant în anul 1919, de către Marcel Tolkowsky care a sculptat piatra în 58 de faţete. De altfel, acesta a scris și o carte intitulată „Designul diamantului"

Cel mai mare diamant din lume are 1109 carate

Iubitorii de diamante trebuie să știe că cel mai mare diamant brut din lume, 1.109 de carate și are mărimea unei mingi de tenis, fiind achiziționat de bijutierul britanic Laurence Graff pentru nu mai puțin de 53 de milioane de dolari.  Piatra prețioasă a primit numele Lesedi La Rona și a fost descoperită în noiembrie 2015 în Botswana.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cele mai sexi romance din anii 60-70-80

Avea bunica… Avea bunicu’…

Suleyman Magnificul toate episoadele online traduse