20 de proprietati ale ghimbirului


20 de proprietati ale ghimbirului pe care nu ti le-ai fi imaginat




Un articol de Cristian Iacov
Ghimbirul este o planta vindecatoare foarte versatila cu numeroase proprietati importante. Planta se foloseste inclusiv pe post de condiment la prepararea meselor in multe colturi ale lumii, dar mai putin in Romania.
Citeste despre efectele sale puternice, apoi decide tu insuti daca merita sau nu sa folosesti ghimbir mai des.

1

Cel mai usor de preparat este ceaiul de ghimbir. Tot ce trebuie sa faci este sa pui in apa clocotita cateva bucatele de radacina de ghimbir si sa le lasi cateva minute la infuzat. Pentru o aroma si mai imbietoare, poti adauga inclusiv lamaie.
1. Lupta impotriva cancerului
Adauga ghimbir la mesele de zi cu zi pentru a combate cancerul ovarian. Ghimbirul face ca celulele canceroase sa se autodistruga.
2. Vindeca raul de miscare
Ghimbirul este folosit adeseori impotriva raului de miscare. Efectele sale sunt atat de puternice incat planta reprezinta principalul ingredient din multe formule farmaceutice destinate acestor probleme, printre care si medicamentul Dramamine.
3. Calmeaza durerile
Ghimbirul este recunoscut pentru proprietatile sale analgezice, care se activeaza prin reglarea nivelurilor hormonale. Bea o ceasca de ceai de ghimbir dimineata la trezire pentru a scapa de dureri.
4. Desfunda sinusurile
Poti inlocui oricand medicamentele fara prescriptie medicala pentru sinuzita cu ghimbir, planta fiind o alternativa naturista mult mai sanatoasa. Ghimbirul incurajeaza productia de mucozitati prin desfundarea sinusurilor. Bea ceai de ghimbir ori de cate ori e nevoie.
5. Imbunataste absorbtia de nutrienti a organismului
Nutrientii joaca un rol crucial in eforturile de a reintra sau a te mentine in forma. Daca esti supraponderal(a), adaugarea ghimbirului in regimul alimentar poate imbunatati rata de absorbtie a suplimentelor alimentare luate.
6. Calmeaza senzatia de greata la trezire
Ghimbirul poate fi de mare ajutor daca esti gravida si ai simptome de greata dimineata la trezire. Poti folosi planta fie sub forma de ceai, fie sub forma de capsule.
7. Sprijina tratamentul sindromului de colon iritabil
Ghimbirul reduce o parte din simptomele sindromului de colon iritabil. In acest scop, planta poate fi consumata atat sub forma de supliment alimentar si capsule, cat si sub forma de ceai. Calmeaza sistemul digestiv si intestinele.
8. Previne boala Alzheimer
Ghimbirul poate preveni inclusiv degradarea si imputinarea celulelor cerebrale, un simptom specific bolii Alzheimer. Incepe sa folosesti cat mai repede ghimbir daca boala se regaseste in anamneza familiei tale
9. Creste pofta de mancare
Ghimbirul stimuleaza pofta de mancare si imbunatateste digestia alimentelor.
10. Reduce aciditatea stomacului si calmeaza indigestia
Cand vine vorba de calmarea arsurilor la stomac, ghimbirul este chiar mai eficient decat unele medicamente farmaceutice de pe piata. Reduce aciditatea stomacului si nu are efecte secundare.
11. Combate flatulenta
Ceaiul de ghimbir se recomanda inclusiv in problemele de flatulenta. Cel mai indicat este sa bei ceaiul seara inainte de culcare. Problemele vor disparea relativ repede si fara efecte secundare.
12. Echilibreaza nivelurile glucozei
Consumul frecvent de ghimbir ajuta la mentinerea unei glicemii sanatoase. Acest lucru este esential in eforturile de slabire si pentru mentinerea bunei-dispozitii pe tot parcursul zilei.
13. Calmeaza artritele inflamatorii
Ghimbirul calmeaza afectiunile inflamatorii, printre care si artitele, putand fi folosit in acest scop sub forma de capsule. Ghimbirul este principala optiune de tratament a milioane de oameni care sufera de artrita.
14. Decongestioneaza caile respiratorii inflamate
Intrucat poseda proprietati antiinflamatorii, ghimbirul poate calma inclusiv simptomele inflamatiilor cailor respiratorii. Desigur, ghimbirul nu poate vindeca de unul singur astmul, dar poate reduce considerabil simptomele.
15. Ajuta la slabit
Ghimbirul s-a dovedit a fi deosebit de eficace in reducerea depunerilor de grasime.
16. Imbunatateste circulatia
Ghimbirul imbunatateste inclusiv problemele circulatorii, imbunatatind fluxul sanguin. Deschide porii si imbunatateste circulatia sangelui in intregul organism.
17. Reduce oboseala musculara
Ghimbirul ajuta inclusiv la recuperarea musculaturii dupa efort, fiind indicat pentru persoanele active. In plus, energizeaza si tonifiaza corpul, incurajand totodata arderea de calorii.
18. Vindeca degeraturile
Ghimbirul grabeste vindecarea degeraturilor prin imbunatatirea circulatiei sanguine. 250 de grame pe zi ar trebui sa fie suficiente in acest scop.
19. Creste libidoul sexual
Avand in vedere ca imbunatateste circulatia sangelui, ghimbirul creste si libidoul sexual, atat la barbati cat si la femei. In acest scop se recomanda sa consumi ghimbirul in timpul meselor.
20. Improspateaza respiratia
Consumul de ghimbir dupa masa improspateaza respiratia. Ceaiul de ghimbir este o alegere excelenta dupa ce consumi mancaruri cu usturoi sau bei un espresso.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Suleyman Magnificul toate episoadele online traduse

O BAUTURA CARE DESFUNDA ARTERELE SI PROTEJEAZA IMPOTRIVA BOLILOR DE INIMA!

Istorta Romaniei in 16 episoade din « grotele Vaticanului »