Cascaval de casa ieftin si bun
Cine ar fi crezut ca si cascavalul poate fi preparat in casa, fara ingrediente sau ustensile speciale!
Prezentam aceasta reteta pentru toti iubitorii de cascaval, care vor sa manance ceva natural, bun si sanatos in acelasi timp.
Iata reteta!
Cascaval de Casa – Reteta
Reteta este foarte simpla si reusita. Trebuie doar sa faceti rost de lactate de tara, naturale: lapte de vaci si branza de vaci proaspete. Din ingredientele listate mai jos ies circa doua rotocoale de cascaval, una mai mare si una mai mica. Daca va place ce a iesit, data viitoare puteti dubla sau tripla cantitatile, pentru a obtine mai mult cascaval de casa.
Cascaval de casa reteta
Ingrediente
• 1 litru de lapte
• 500 g de branza de vaci
• 60 g de unt
• 1 lingurita de sare
• 1 lingurita de bicarbonat de sodiu
Preparare
Faramitati bine branza de vaci, cu mainile curate sau cu o furculita. Puneti-o intr-o oala si adaugati laptele. Amestecati si puneti vasul pe foc.
Cand apar primele clocote, feriti oala de pe foc si strecurati amestecul printr-o panza sau strecuratoare deasa intr-o alta cratita de care stiti sigur ca nu se prinde mancarea.
Adaugati peste branza strecurata untul, sarea si bicarbonatul de sodiu. Puneti vasul pe foc si lasati amestecul sa fiarba circa 10 minute, amestecand cu un tel. Compozitia trebuie sa devina fina, fara bucati mari de branza. Lasati focul la mic, deoarece branza se va topi si se va prinde de vas.
Cand compozitia a devenit omogena, turnati-o intr-o forma rotunda (un bol mare sau doua boluri mici), sau intr-o tavita dreptunghiulara. Puteti folosi orice fel de forma doriti.
Acoperiti forma sau formele cu o folie de plastic, si dati-le la rece, in frigider sau in balcon, daca este iarna. Lasati cascavalul 1-2 zile, pentru a se intari bine.
Il puteti taia felii sau rade pe razatoare. Este atat de bun si natural la gust, incat poate fi servit ca atare.
Daca va place cascavalul putin mai sarat sau mai iute, puteti adauga putina branza de oi, doar pentru gust - See more at: http://www.secretele.com/2016/02/cum-se-face-cascavalul-de-casa-mult-mai.html#more
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Lasati un comentariu