CUM TREBUIE CORECT SPĂLATE ȘI CURĂȚATE FRUCTELE ȘI LEGUMELE
CUM TREBUIE CORECT SPĂLATE ȘI CURĂȚATE FRUCTELE ȘI LEGUMELE
CUM TREBUIE CORECT SPĂLATE ȘI   CURĂȚATE FRUCTELE ȘI LEGUMELE
  1. VARZA
  Îndepărtând frunzele superioare și   ciocanul de varză, veți elimina din aceasta o parte bună din   nitrați.
  2. CARTOFUL
  Nitrații se acumulează imediat sub   coaja și în mijlocul cartofului. Unica soluție de a scăpa de nitrați este să   aruncați apa în care au fiert cartofii. 
  3. DOVLECEII, CASTRAVEȚII,   VINETELE
  Castraveții ecologici puri trebuie   să fie de culoare verzuie deschisă. Dacă însă sunt de culoare verde închisă,   atunci cu siguranță s-au utilizat nitrații la creșterea lor. Primii dovlecei și   vinete trebuie curățite de coajă. De asemenea trebuie îndepărtat cotorul, acesta   este cea mai infectată parte a lor.
  4. SALATA VERDE, PĂTRUNJELUL,   MĂRARUL ȘI ALTE VERDEȚURI
  Verdeața absoarbe destul de activ   nitrații, iar înainte de a fi consumată trebuie ținută în apă nu mai puțin de o   oră și clătită bine. 
  5. ROȘIILE
  Cu cât mai groasă este coaja lor cu   atât mai multe chimicale conțin. Niciodată nu cumpărați roșii de culoare   portocalie-roșie. Nervurile groase și pulpa de culoare albă din interiorul   acestora este un semn al nitraților. Dacă totuși ați cumpărat astfel de roșii,   țineți-le în apă rece timp de o oră înainte să le consumați. 
    6. SFECLA, MORCOVUL ȘI   RIDICHEA
  În aceste legume marea parte a   nitraților este concentrată pe capete: lângă frunze și înspre coadă. Aceste   părți trebuie neapărat îndepărtate înainte de consum. Nu cumpărați sfecla cu   codița răsucită. În cazul morcovului trebuie tăiat 1 cm din codiță, iar partea   verde trebuie îndepărtată în totalitate. 
  7. STRUGURII
  Pentru păstrarea acestora timp   îndelungat ei sunt tratați cu fungicide. Tot ce este necesar să faceți este să-i   spălați bine sub jet de apă. 
  8. PEPENELE   VERDE
  Nu cumpărați niciodată un pepene   verde tăiat în jumătate și înfășurat în folie alimentară. Suprafața acestuia   este un mediu favorabil apariției și înmulțirii bacteriilor și   microorganismelor. Dacă pepenele are pe interior dungi de culoare gălbuie atunci   el a fost crescut cu nitrați. Puteți face un mic test: puneți într-un pahar cu   apă rece o bucată de pepene. Dacă apa își schimbă culoarea atunci conține   nitrați. Dacă doar s-a tulburat un pic, atunci nu conține   nitrați. 
    9. PERELE ȘI   MERELE
  Înainte să le cumpărați, încercați   să le atingeți. Dacă sunt lipicioase, atunci au fost tratate cu difenil (DDT),   pentru un timp mai mare de păstrare. În Uniunea Europeană și în USA acesta este   interzis din cauza efectelor sale cancerigene și alergice asupra organismului.   Aceste fructe trebuie curățate de coajă. 
  Cele mai "dăunătoare" fructe sunt   cele importate din Turcia, Olanda, Israel și Egipt. Totul constă în aceea că   solul din aceste țări este foarte sărac și pentru obținerea unei roade bogate   sunt folosite îngrășămintele chimice din belşug. 
  Sperăm ca aceste sfaturi să vă fie   de ajutor și să consumați doar fructele 100% bio. 
  Vă dorim multă sănătate dvs și   prietenilor dvs!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Lasati un comentariu